Majnem félmillióan nézték itthon a Barca-Realt

real barca
Real Madrid's Welsh forward Gareth Bale (C) vies with Barcelona's midfielder Andres Iniesta (R) and Barcelona's defender Jordi Alba (L) during the Spanish league "Clasico" football match FC Barcelona vs Real Madrid CF at the Camp Nou stadium in Barcelona on April 2, 2016. / AFP / LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
A 18–49 éves férfiak körében a Sport1 volt a legnézettebb csatorna szombaton a Barcelona és a Real Madrid csúcsrangadója, az El Clásico alatt.
Vágólapra másolva!

Szombaton este szoros csatát vívott egymással a Barcelona és a Real Madrid (2-1 lett a vége a vendég Real Madridnak). A Nielsen-közönségmérés adatai alapján a Sport1-en közvetített mérkőzés (20:27-22:23) tartós nézőszáma több mint 450 ezer volt, a sportcsatorna a fogyasztói szempontból legfontosabb

18–49 éves férfiak körében 17,1 százalékos közönségarányt ért el,

amivel a Sport1 a célcsoportban - a nagy kereskedelmi televíziókat is megelőzve - a legnézettebb csatorna volt az adott idősávban Magyarországon. Az El Clásicóra, beleértve a felvezető műsort és az elemzést is (19:15-23:00) összesen közel 900 ezren voltak kíváncsiak.

Forrás: AFP/Lluis Gene

Bár a 31. forduló előtt nagy volt a különbség a két ősi rivális között, a Real Madrid győzelmével hét pontra megközelítette a listavezető Barcelonát, és továbbra is csak egy pont a hátránya második Atlético Madriddal szemben.