Ha nem szereti a focit, az Eb-t akkor sem tudja kikerülni

Dzsudzsáktól sokat várunk az Eb-n
Dzsudzsáktól sokat várunk az Eb-n
Vágólapra másolva!
Az MTVA minden eddiginél komolyabb stábbal és helyszíni jelenléttel készül a 2016-os tornára, ahogy az Origo is speciális tartalmakat kínál majd. A hazai sportriporterek német győzelemre és magyar továbbjutásra számítanak. Az M4 sajtóeseményén Playstation-ön a tévések lejátszották a német-magyar Eb-döntőt, sajnos 2-0-ra kikaptunk, de talán egy Eb-ezüsttel mindenki kiegyezne.
Vágólapra másolva!

A magyar labdarúgó válogatott 44 év után ismét kijutott az UEFA labdarúgó Európa-bajnokságra. Héder Barna, az M4 Sport sportigazgatója hat év után tér vissza a képernyőre az EB stúdióbeszélgetéseinek műsorvezetőjeként – vele az Origo nemrég hosszabb interjút közölt, amit itt olvashat.

Dzsudzsáktól sokat várunk az Eb-n Fotó: Marton Szilvia - Origo

A helyszíni kommentátorok Gundel Takács Gábor, Hajdú B. István, Knézy Jenő és Székely Dávid lesznek, helyszíni riporterként pedig Mohay Bencét és Tihany Viktort veti be az MTVA. A helyszíni stúdióból felváltva jelentkezik Héder Barna, Berkesi Judit - Molnár Mátyás pedig Budapestről követi a mérkőzéseket. Az M4 Sport végigkíséri a válogatott útját az edzőtáboroktól kezdve és az Eb-mérkőzéseken is végig a csapat közelében lesz. A játékosokról eddig nem látott stílusban portré-sorozatot is készítenek, amelyet május 10-től sugároznak.

Mindenhol ott lenni

Az M4 sajtóeseményén Héder elmondta, hogy Franciaországban lesz egy északi és egy déli stáb, céljuk, hogy mindent be tudjanak mutatni. Ennek megfelelően 2-3 percre lesz a szállásuk a magyar válogatottól, lesz saját stúdiójuk mindhárom stadionban, ahol a magyarok játszanak. „Persze lesz riporterünk a pálya szélén, és különleges kameraállásokból is mutatunk képeket. A kispadot is folyamatosan vesszük" – tette hozzá. Ha nincs különleges esemény a hazai vagy nemzetközi sportvilágban, akkor egész nap a futball Eb-vel foglalkozik majd a csatorna.

Ez a csapat készül az Eb-re Forrás: MTVA

Hajdú B. István jelezte, hogy nagyon bízik a magyar továbbjutásban, hiszen 24-ből 16 válogatott megy tovább. Elmesélte, hogy két döntőt közvetített világversenyről, a 2006-os vb-finálét és a 2000-res Eb-döntőt, mindkettőben volt hosszabbítás. Idén is ő közvetíti várhatóan, azzal tréfálkozott, hogy a tippmixelőknek így már könnyebb dolga lesz.

Knézy elmondta, hogy nem nagy barátja a statisztikáknak, ő inkább úgy látja, hogy egy Eb a csapatsorsokról, egyéni drámákról szól, amúgy nagyon készül, szaklapokkal veszi körbe magát. Héder szerint csodálatos lesz, hogy magyar szurkolók is ott lehetnek nagy számban egy fontos tornán, az M4 pedig igyekszik úgy tudósítani, hogy látszódjék a tábor a háttérben.

Knézy és Gundel játszotta le a német-magyar első félidejét Forrás: MTVA

Gundel Takács úgy véli, reális elvárásokat kell támasztani a válogatottal szemben, ő elégedett lenne, ha a norvégok ellen mutatott formát, hozzáállást, motiváltságot látná viszont. Fontos a jó mentalitás, amúgy bármi megtörténhet, és vigyázni kell, senkinél ne guruljon el a gyógyszer, és ne állíttassa ki magát, nehéz helyzetbe hozva a csapatot.

Hajdú B. István a szokásos szarkazmussal közvetítette a Playstation-meccset Forrás: MTVA

Kiderült még, hogy az M4 Sport további felvezető műsorral készül: az UEFA – The official story című Eb-történeti sorozat vasárnap délelőttönként bepillantást enged a korábbi Európa-bajnokságok kulisszái mögé. A Road to UEFA EURO 2016 című műsor minden hétvégén bemutatja az Európa-bajnokság helyszíneit és a tornán résztvevő csapatokat, az Európa-bajnokság előtti tíz napban elindul a visszaszámlálás: naponta fél órás Eb-aktualitásokkal jelentkezik az M4 Sport csatorna.

Az Origo is felkészül

Megújult élő közvetítéssel, a lehető legrészletesebb meccsadatokból építkező, csapatokra, posztokra és játékosokra lebontható, valós idejű statisztikákkal készülünk az Eb-re. Minden meccs után elemzés jelenik meg a portálon, látványos grafikákkal, a támadásépítések modellezésével.

A magyar válogatott összes játékosának részletes statisztikai profilját is hosszan böngészheti az Origo olvasója, meccs közben oldalunkon friss adatokat talál arról, a pálya mely részén van legtöbbet a labda, ki mennyit fut, és hasonló témák. Az origós helyszíni tudósítók a magyar válogatott minden rezdüléséről beszámolnak, és a kint lévő magyar szurkolókról is rendszeresen írnak majd.

Időpontokról, ellenfelekről, az Eb-ről általában itt megtalál mindent.