Fontos adáshoz ért a Maradj talpon

500. adásánál jár a Duna TV vetélkedője
Vágólapra másolva!
2011-ben indult, idén márciusban elnyerte a Magyar Televíziós Újságírók díját a 2015-ös év legjobb vetélkedője kategóriában, április 12-én pedig a műsor 500. adását láthatják a nézők.
Vágólapra másolva!

A Maradj talpon egy jól eltalált formátum, kielégíti azokat, akik a klasszikus műveltségi kvízekre vágynak, de van benne gameshow-elem is, mint a csapóajtó, amelyen a mélybe hullik a vesztes. Sokáig nem lehet hosszabb pihentetés nélkül képernyőn tartani, de a múlt héten is szépen termelt, a legerősebb adásával 502 ezer tévézőt vonzott, ezzel a közmédia legnézettebb műsora volt.

Egy vigaszágas különkiadással ünnepli az 500. adást: olyan játékosok szállnak versenybe a 25 milliós fődíjért, akiknek az előző adásokban nem volt szerencséjük. A kérdések ez alkalommal az ötszázas számhoz, neves jubileumokhoz és magához a műsorhoz kapcsolódnak.

500. adásánál jár a Duna TV vetélkedője Forrás: MTVA

„Mindenképpen jó érzés, hogy ilyen sok részt megért a műsor. Természetesen nem lehet megfeledkezni arról, hogy ez egy csapatmunka. Nagyon sok ember kell ahhoz, hogy zökkenőmentesen haladjon a produkció. Ugyanakkor ez egyfajta visszajelzés, hogy valamit jól csinál a műsorvezető is. Úgy érzem, hogy a Maradj talpon!-hoz passzol az egyéniségem, és ez szerintem átjön a képernyőn is" – mondta Gundel takács Gábor műsorvezető.

32 ezer kérdés - jöhet?

A vetélkedőben eddig csaknem 4800 játékos tehette próbára tudását, 32 240 kérdés hangzott el. A játékosok összesen 782 269 325 forintot nyertek, de a tizedik párbajig csak hét kihívó jutott el. A fődíjat eddig mindössze két játékosnak sikerült elnyernie, 85-en pedig mindössze száz forintos nyereménnyel távoztak.

A vetélkedő rendszeresen jelentkezik tematikus különkiadásokkal. Játszottak így már kéményseprők és tűzoltók, műsorvezetők, sportolók, de jegyespárok is vetélkedtek egymással. Idén további különkiadások várhatók, például a Dal 2016 szereplőivel és a labdarúgó Európa-bajnokság apropóján. A Maradj talpon 500. része április 12-én lesz képernyőn.