Kovács Patrícia is feketelistásnak érzi magát

Kovács Patrícia közösségi oldalán mesélt
Válótársak című heti sorozat forgatása. RTL klub, tv..Scherer Péter, Kovács Patrícia, Kovács Dániel rendező
Vágólapra másolva!
Kovács Patríciát háromszor hívták köztévés műsorba szerepelni, és háromszor mondták vissza a meghívást az utolsó pillanatban. A színésznő közösségi oldalán fejtette ki hosszú bejegyzésben, hogy úgy véli, ő is ott lehet az MTVA állítólagos tiltólistáján.
Vágólapra másolva!

Kulka János D. Tóth Kriszta vendége volt autózós műsorában, ahol többek közt a közmédiáról alkotott lesújtó véleményét is kifejtette. A műsorról szóló írásában a Bors azt írta, hogy "Kulka János tiltólistán van az MTVA-nál", erre a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap közleményben azt válaszolta, hogy ilyen lista náluk nem létezik.

D. Tóth Kriszta is írt már az állítólagos listáról Forrás: MTI/Zih Zsolt

Később D. Tóth Kriszta is reagált, egy posztjában azt írta, hogy Kulkát nem volt szabad meghívnia beszélgetős tévéműsorába, bár ezt írásba sosem adták. "Ahogy azt sem, hogy Pataki Ági nem jöhet be. Vagy Gálvölgyi János mint Rózsa György meglepetésvendége. (...) Nyilván én sem vagyok rajta azon a listán, ami nem létezik. Ennek mindenesetre örülök"- írta.

Bizonyíték nincs, csak saját történet

Ezúttal Kovács Patrícia írta le, hogy háromszor hívták szerepelni köztévés műsorba, és mindhárom alkalommal lemondták a meghívást az utolsó pillanatban.

"Az állami tévében (nem) létező tiltólistáról mindig az jut eszembe, amikor megkérdezik az öreg székelyt, látott-e már medvét. Láttam biz én, de meglehet, hogy az se az vót - hangzik a válasz."

"A közelmúltban kiújult ez a vita egy Kulka-nyilatkozat után, hogy van-e ilyen tiltólista, és ha nincs (mert ugye nyilván nincs, hogy is lehetne), kik vannak rajta.

Felkérést kaptam a Ridikül-ben való szereplésre, elvállaltam. Szerződéstervezet készen, a tévés interjú mellett a nyomtatott Ridikül magazinban is felkértek egy nagyobb interjúra. Ez utóbbit fel is vettük, Karafiáth Orsolya készítette. A címlapfotózásra egyeztettek velem időpontot, jövő kedden lett volna, a tévéfelvétel után" - kezdi.

"Ehhez képest tegnap, csütörtök este 9-kor felhívja valaki az engem képviselő ügynökséget, hogy a tartalomszolgáltatási igazgató döntése alapján sztornó a műsor, elnézést kér,

Fotó: Marton Szilvia - Origo

Megkérdeztük, jöhetsz

"A dolog érdekessége, hogy a megkereséskor direkt megkérdeztük, komoly-e ez a dolog, hiszen ősszel ugyanezt eljátszotta velem ugyanez a műsor. Megvolt a felvétel napja, megbeszéltük, hogy Karafiáth csinálja az interjút - igaz, ez utóbbiig akkor nem jutottunk el -,

Ilyen előzmények után joggal fogadtuk hitetlenkedve a megkeresést, de a válasz az volt, hogy megkérdeztük, jöhetsz" - áll a bejegyzésben.

"Ugyancsak tavaly ősszel egy másik köztelevíziós műsorral ugyanez történt meg: felkérés, egyeztetett időpont, utolsó pillanatban visszamondás, mert valaki leszólt, hogy nem lehet. Együtt érzek azokkal a műsorkészítőkkel, akiknek ilyen környezetben kell dolgozniuk.

A félreértések elkerülése végett jelzem, hogy kiválóan megvagyok az állami televízióban való szereplés nélkül is. De a tartalomszolgáltatási főembernek azért üzenném, hogy

Kovács Patrícia a Félvilág forgatásán Fotó: Szűcs András

Ha kíváncsiak, megyek

"Törőcsik Maritól azt tanultam, hogy egy színész mindenkié, mindenkinek játszik. Bár világnézetem sosem rejtettem véka alá, a politikai szélsőségeket leszámítva minden felkérésnek igyekszem is eleget tenni. Ha a köztévé egy műsora kíváncsi a munkámra, megyek ezután is, ahogy mentem korábban is. De azt kifejezetten szeretném kérni, hogy a jövőben többször ne forgassanak meg.

Bejegyzését egy kérdéssel zárja, és felhívja a figyelmet arra, hogy posztját nyilatkozatnak szánta, nem szeretné kommentálni az esetet.

Megkerestük az MTVA-t, hogy reagáljanak Kovács Patrícia posztjára, amint válaszolnak, bővítjük a cikket. A Ridikül gyártója, az Apropó Média Kft. hivatalos telefonszáma nem elérhető.