Házon belül találta meg a programigazgatót a TV2

Ökrös Gergely
Vágólapra másolva!
Ökrös Gergely lett a TV2 programigazgatója, ő korábban kreatív vezetőként dolgozott a csatornánál.
Vágólapra másolva!

Ökrös Gergelyt bízta meg Andy Vajna és Dirk Gerkens a TV2 programigazgatói posztjával, ő korábban kreatív vezetőként dolgozott a csatornánál. A három kábeltévéért (SuperTV2, Fem3, Pro4) Fischer Gábor felel majd.

Ökrös nem ma kezdte a pályát: dolgozott az MTV-nek, a Viasatnak, az RTL Klubnak is. Forgatott legalább ötven műsort, például a Csíííz-t Liptaival, Stohl Andrással Survivor-t Dominikán, különféle realityket itthon és külföldön, köztük a magyar és szlovák Való Világ-ot, az utóbbi időkben viszont inkább a Sztárban sztár, Az ének iskolája, az Édes élet sikereire volt büszke. Formátumok fejlesztésén dolgozott sokat, ilyeneket vásárolt a nemzetközi piacokon – az Origo nagyinterjúját itt olvashatja vele.

Ökrös Gergely Fotó: Pályi Zsófia - Origo

Úgy tudjuk, ma írtak alá, és nekikezdtek a munkának. Az Index hírét Ökrös az Origo megkeresésére megerősítette: új műsorokról nem számolt be, de jelezte, hogy hamarosan lesznek bejelentések.

Elődje nem húzta sokáig

Shadia Nugud 2016. január 11-ével távozott a TV2 Csoport tartalom és kreatív igazgatói pozíciójából. Ő 2015. március 2-ától töltött be igazgatói pozíciót a médiavállalatnál.

A távozását követően a Tartalom és kreatív igazgatósághoz tartozó területek - ideiglenesen - közvetlenül a vezérigazgató irányítása alá kerültek.

Lesz munka

Az év negyedik hetében a Híradó vasárnapi adása volt a legnézettebb műsor, a teljes lakosságból 1 millió 62 ezren figyelték. A Barátok köztnek volt még egymillió feletti nézője, a dobogóra pedig szintén RTL Klub-os műsor, a Fókusz fért fel. A TV2 a Tényekkel szerepel először a listán, a Duna TV-n pedig a Magyarország, szeretlek! volt a legnépszerűbb.

A múlt héten a tíz legnézettebb műsorból nyolc az RTL Klubon futott, kettő a TV2-n, úgyhogy az új programigazgatónak lesz dolga - valószínűleg nem várnak őszig a nagyobb és új műsorokkal.