Beteges, félőrült rajongók miatt aggódnak a sztárok

Gwyneth Paltrow luxusmérője az égig ér: helikopterrel jár nyaralni
Vágólapra másolva!
Legutóbb egy meztelen, Ronald Reagan-maszkos férfi jelent meg egy tévéből ismert modell házánál, de persze előfordult már korábban is olyan, hogy egy őrült rajongó nem mindennapi ajándékkal lepte meg a kedvencét. Volt, aki vibrátort vagy mellimplantátumot küldött neki, más a képmására műttette magát, de olyan is akadt, aki eltörte a saját lábát a bálványa miatt.
Vágólapra másolva!

Mint arról beszámoltunk, egy meztelen férfi meglátogatta a Jersey Belle-ből ismert Danielle Yancey házát, csupán egy Ronald Reagan-maszkot, a megfelelő helyen pedig egy zoknit viselt. Az egyelőre nem derült ki, hogy a férfi a realitysztár rajongója volt-e, vagyis hogy célzottan ment-e pont az ő házához, mindenesetre nem ez lenne az első alkalom, hogy ilyesmi történik.

Az angolban – a stalker (zaklató) és a fan (rajongó) szavak összevonásával –

stannek hívják azokat a lelkes híveket, akik túl messzire mennek el kedvencükért.

Olykor ez kimerül annyiban, hogy igyekeznek ott lenni minden nyilvános fórumon, ahol a kiszemelt híresség megjelenik, esetleg üzenetekkel bombázzák, a rajongás azonban más, különösebb dolgokat is kihozhat belőlük – erre mutatunk pár példát a tévé világából.

Norman Reedust rendre megtalálják a fura alakok

Napjaink egyik legmenőbb sorozata a The Walking Dead, így a rajongótábora is hatalmas, nem egy fura alakkal. A Darylt játszó Norman Reedust az egyik híve például megharapta nemrég, annyira nem bírt magával, amikor egy közös képre összeálltak.

Nem ez volt azonban a színész első különös kalandja, volt olyan női rajongója, aki egy mellimplantátummal lepte meg – nem magán mutatta azonban meg, hanem elküldte neki egy dobozban. Reedushoz azóta érkezett még egy szilikon zselé, amire ő a maga szokott, fanyar stílusában válaszolt az Entertainment Weeklynek:

Kiszedem azokat a nők testéből, és egy hatalmas rakást építek, hogy aztán azon aludjak. Szóval, igen, küldjetek még mellimplantátumokat!”

Gwyneth Paltrow vibrátort kapott

A sztárvilágban persze már más is kapott bizarr csomagokat, a Glee-ben is látott Gwyneth Paltrownak például egy Dante Michael Soiu nevű férfi küldözgetett szerelmes leveleket, ezekhez azonban rendre mellékelt némi pornót is. Utoljára egy vibrátorral próbált kedveskedni a színésznőnek, ami mellé annyit írt, hogy „Csak mert szeretlek” – ezután nyilvánították őrültnek, és helyezték el egy intézetben.

Nem jött be neki a sok pornó Forrás: AFP/Shaun Curry

Itt egyébként magának a rajongónak is voltak hívei, korábban ugyanis Dr. Love néven osztogatott tanácsokat az interneten, sokan is fordultak hozzá szorult helyzetükben. Soiu spirituális vezetőnek, isteni adottságokkal felszerelt prófétának tartotta magát, Paltrow előtt számos más hírességnek írt iránymutatónak szánt leveleket, többek között William Shatnert és Val Kilmert is ellátta pár jó tanáccsal.

Levágta a fülét, és elküldte neki

Jared Leto már a My So-Called Life című sorozattal számos tinilányt meghódított, majd a Mielőtt meghaltam-ért Oscart is kapott, és a 30 Second to Mars frontembereként is szerezhetett rengeteg női rajongót – az azonban valószínűleg már inkább csak városi legenda, hogy valamelyikük elküldte neki postán a saját fülét, ahogyan azt Vincent Van Gogh tette annak idején.

Meredek sztorival állt elő Forrás: AFP/2015 Getty Images/Jesse Grant

Leto elmondása szerint a levágott testrész mellett csak annyi üzenet volt, hogy „Hallasz?”, soha nem tudta meg, kitől kapta a nem mindennapi pakkot. Ha a sztori így önmagában nem lett volna elég meredek, a színész megfejelte azzal, hogy elárulta, nyakláncként hordja az ajándékot – akkor posztolt egy képet is bizonyítékként. Ennyire azért Leto sem lehet elvetemült, az internetes guruk szerint valójában ezzel az ajándékként árult kellékkel mókázott. Más azonban már valóban tett kárt magában azért, hogy imponáljon bálványának, jelesül Jessie J-nek.

Eltörte a lábát a kedvence miatt

Jessie J elsősorban énekesnőként ismert, a brit Voice-ban azonban egy ideig ő volt az egyik mester, és az ottani X-Faktor-ban is közreműködött, a képernyőn is sűrűn megjelenik. 2011-ben még nagy szeretettel beszélt a rajongóiról az MTV díjátadója kapcsán, annak is kifejezetten örült, hogy jellegzetes frizuráját is sokan leutánozták.

Sokan figyelik, miként változik a frizurája Forrás: AFP/2015 Getty Images/Theo Wargo

Egy évvel később egyik híve azonban túl messzire ment, szándékosan eltörte a lábát, miután az énekesnő hasonló balesetet szenvedett. A beteg rajongó kinyomozta Jessie J privát címét, és elküldte neki a képet a sérülésről, azzal a szöveggel, hogy szeretne mindenben hasonlítani a bálványára – a hírességet megrémítette az eset, egyből megerősítette a testőrséget maga körül.

Egy sztár arcával élnének a sajátjuk helyett

Nem egy hasonló esetről hallottunk már, vannak olyan emberek, akik mindent megtesznek azért, hogy olyanná váljanak, mint a kedvencük.

Aki megengedheti magának, az kész vagyonokat költ plasztikai műtétekre,

még ha azok nem is sikerülnek feltétlenül a legjobban. A pár hónapja elhunyt Toby Sheldon például Justin Bieberért volt oda, több realityben szerepelt azzal, hogy több mint százezer dollárt, közel 30 millió forintot áldozott az átalakulásra.

A briteket egy anya-lánya páros, Georgina Clarke és Kayla Morris sokkolta, akiknek a Jordan néven ismert modell, a számos valóságshow-ban látott Katie Price a példaképe. A két hölgy szintúgy tetemes összeget hagyott ott a plasztikai sebészénél, bálványukra azonban így sem sikerül hasonlítaniuk – a képtalálatok alapján inkább néznek ki úgy, mintha valami különös betegségben szenvednének, ami az arcukat és a mellüket támadta meg.

Katie Price volt a minta Forrás: AFP/2011 Getty Images/Larry Busacca

Még ennél is furább összhatást kelt James Parke, aki férfi létére Kim Kardashianre szeretne hasonlítani. Az arca annyira földöntúli, hogy hirtelen nem is tudunk rá megfelelő hasonlatot – kattintson inkább, és nézze meg a saját szemével, de szigorúan csak a saját felelősségre! Ja, és ez eddig nagyjából százezer fontjába került, nem mondjuk, hogy nem tudtunk volna elképzelni jobb helyet annak a 41–42 millió forintnak.

Több napig élt J.Lo házában

Persze ezek a rajongók legtöbbször csak maguknak ártanak, akadnak azonban ijesztőbb esetek is. A januárban új sorozattal jelentkező Jennifer Lopeznek 2013-ban volt része kellemetlen élményben, egy John Dubis nevű rajongója valahogy bejutott az egyik birtokára, és hat napig tudott ott lakni anélkül, hogy a biztonságiak rábukkantak volna. A férfi közben David A. Lopez néven a Facebookon is posztolt pár ehhez hasonló képet a házból és környékéről, nem egyszer „drága feleségem”-nek szólítva a színésznőt:

Forrás: Facebook/David A. Lopez

A beteges méreteket öltött rajongásról, halálosan megfenyegetett sztárokról itt írtunk bővebben, a magyar hírességek hasonló eseteit itt gyűjtöttük össze.