Ismerek pár fickót, aki multimilliomos lett - mesél a Discovery sztárja

Todd Hoffman Aranyláz Alaszkában
Vágólapra másolva!
A Discovery Channel műsorán hamarosan indul az Aranyláz Alaszkában hatodik évadja, ebben a már jól ismert Hoffman család mindhárom generációja szerepel, a tizenhat éves Hunter is beszáll az aranyásásba. Mi az édesapát, Todd Hoffmant kérdeztük egy nemzetközi konferenciabeszélgetésen a sorozatról és személyes céljairól, az aranyról és az amerikai álomról.  
Vágólapra másolva!

Hogy emlékszel a legelső aranyrögre, amit valaha találtál?

A legelső aranyrög, amelyet kiástam, egy nagyon pici rög volt, még lent Porcupine-ban. Nem akarom lelőni a poént, de ebben az évadban mást is ki fogunk ásni a földből, nem csak aranyat, a nézők szerintem nagyot fognak nézni.

Todd Hoffman sokszor kerül veszélyes helyzetbe Forrás: Discovery

Volt veszélyes szituáció a forgatás során?

Természetesen mindig akadnak veszélyes szituációk, így az új szezonban is lesz pár. Ezzel kapcsolatban sem árulnék el konkrétumot, annyit azonban elmondhatok, hogy a legneccesebb helyzetnek köze volt egy buldózerhez, az egész csapatunk halálra rémült.

A pénzért csináljátok?

A gazdasági válság minket is fenyeget, és ha a dollár esetleg összeomlik egy nap, az arany még mindig jó fizetőeszköz lehet, ilyen szempontból jó helyen vagyunk a rendszerben. De ha megnézed a kis csapatunkat, ahogyan együtt, egymásért ásunk, akkor látni fogod, hogy

Az, hogy miként bánok a családommal vagy ezekkel a srácokkal, jóval nagyobb súllyal van jelen az életemben, mint az, hogy épp mennyi aranyat találunk.

Meg lehet azért gazdagodni ma az aranyásásból?

Nem könnyű, de meg lehet, ismerek pár fickót, aki multimilliomos lett az aranyásók közül, szóval van rá példa.

Mi kell ahhoz, hogy valaki jó aranyásó legyen?

Először is őrültnek kell lenned, másodsorban keménynek, harmadrészt pedig megint csak őrültnek. Mindenképp szeretned kell a veszélyes dolgokat, a szakadék szélén való táncolást, nyilván nem olyanoknak való ez, akik jól érzik magukat egy irodában.

Aranyásók a sorozat főcímében Forrás: Discovery

Mit tanácsolnál valakinek, aki most vág bele a bizniszbe?

Először mindenképp menjen el egy aranybányába dolgozni, ne a saját szakállára kezdje az ásást – első nekifutásra ugyanis könnyen elvesztheti minden pénzét. Láttam már sok ilyet, nem szép látvány egy nagy álmokkal érkező ember, akire a családja is számít, de végül teljesen a padlóra kerül. A bányában kell kezdeni, majd amikor már tisztában van az aranyásás minden kockázatával, akkor vágjon bele.

Te mihez kezdenél, ha belebuknál az ásásba?

Nem tudom, mit csinálnék,

Szeretek bütykölni dolgokat, feltaláltam már kisebb gépeket, kütyüket, szóval talán a technológia piacán próbálkoznék. Vagy elmennék profi kosarasnak az NBA-be.

Mielőtt Alaszkába költöztél, mivel foglalkoztál?

Tánctanár voltam. Na jó, csak viccelek, igazából egy kis repterem volt, azt működtettem, mellette ingatlanokkal üzleteltem, felújítottam azokat, és utána eladtam.

Hiszel még az amerikai álomban?

Amerika válaszúthoz érkezett napjainkra, mehetünk ebbe vagy abba az irányba is, én mindenesetre a szabadságra fogok szavazni.

Az Aranyláz Alaszkában hatodik évadja január 14-én 21 órakor indul a Discovery Channel műsorán.