Deutsch Tamás a szabad internetet éltette

Deutsch Tamás, Fidesz, internet, internetkon
Vágólapra másolva!
A Média Platform első napján Deutsch Tamás az InternetKon jelen állapotáról beszélt a kábeltévés szakmának.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnöki biztos a Média Platform 2015 konferencián jelezte, hogy véleménye szerint az InternetKon érdemi szakmai párbeszédet váltott ki az elmúlt időszakban. "Az elhibázott kormányzati intézkedés emléke is elhalványult" - mondta. (Az internetadóra gondolt – a szerk.)

Deutsch Tamás elmondta, hogy két hónap alatt a megfelelő felületen 4600 bejegyzés érkezett, ebből 2600 konkrét kérdés, javaslat. Szeptember 30-án zárul a konzultáció második szakasza, a miniszterelnöki biztos október másodikán tart sajtótájékoztatót az eredményekről.

Deutsch Tamás a szabad internetet éltette Fotó: Polyák Attila - Origo

Mint elmondta, a harmadik szakasz másfél hónapig tart, november 15-én kell letennie a kormányfő asztalára az előterjesztést arról, hogy milyen kormányzati döntések kellenek az internettel kapcsolatban.

Deutsch előadása során megjegyezte, hogy

majd egy szovjet tudósról és borotválkozó automatáról szóló viccel szórakoztatta a kábeltévés szakma képviselőit. Mint elmondta, a magyar közösségi médiát használok 94%-a fent van a Facebookon. "Nem babra megy a játék" - jelezte, majd hozzátette, hogy mindennél fontosabb a tájékozódási szabadság.