A 100 legjobb pasi a tévéből, 8. rész: Jonny Lee Miller

"Elementary" - 2013 PaleyFest: Made In New York GettyImageRank3 BOARD VERTICAL MAKING USA New York City ACTOR Television Show Arts Culture and Entertainment Attending Museum of Television and Radio Jonny Lee Miller William S. Paley Television Festival Ele
NEW YORK, NY - OCTOBER 05: Actor Jonny Lee Miller attends the "Elementary" panel during 2013 PaleyFest: Made In New York at The Paley Center for Media on October 5, 2013 in New York City. Ilya S. Savenok/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A magyar nézők Sherlock Holmesként ismerik, de Jonny Lee Miller számos más tévésorozatban is megfordult korábban. Az 1972-es születésű színészt már gyerekként vonzotta a művészvilág, a tanulást is abbahagyta a színház kedvéért. Kiválóan játszik szaxofonon, imád futni, és első felesége Angelina Jolie volt – természetesen ott a helye a 100 legjobb tévés pasit felsorakoztató listánkon.
Vágólapra másolva!

Arra vállalkoztunk, hogy összeszedjük a jelenleg futó sorozatok, tévéműsorok legvonzóbb, legsármosabb férfijait és legcsodálatosabb, legszebb nőit. Két százas lista készül hétről hétre, a magyar és külföldi színészeket viszont nem rangsoroljuk. A sorozat korábbi cikkeit itt találja. Ezúttal az angol színész,

Jonny Lee Miller került fel a listánkra.

Már gyerekként vonzónak találta a művészvilágot, lényegében színházi közegben nőtt fel: édesapja és édesanyja színészek, anyai nagyapja pedig Bernard Lee, aki a James Bond filmekben M szerepében lett ismert.

Színész családból származik Forrás: AFP/Ilya S. Savenok

Egy ideig nem volt képernyőn

Különböző színjátszó csoportok tagja volt, a gimnáziumi évek alatt szaxofonon játszott egy zenekarban.

Az iskolát a színjátszás miatt hagyta abba, száz százalékban a szakmára akart koncentrálni.

Pályája elején kisebb tévésorozatokban tűnt fel, majd mozifilmes munkái miatt egy ideig nem szerepelt a képernyőn.

2007-ben azonban megkapta az Eli Stone címszerepét – a sorozat két évadot élt meg. Ezt követően Mr. Knightley szerepét kapta a BBC tévésorozatként készült Emma adaptációjában, alakításáért pozitív kritikákat kapott. 2012-től az Elementary – vagyarul Sherlock és Watson – sorozatban alakítja Sherlock Holmest Lucy Liu oldalán, aki Watson megformálója.

Az Elementary párosa Forrás: AFP/Frederic J. Brown
Sherlock Holmest alakítja Lucy Liu oldalán, aki Watson megformálója Forrás: AFP/Christopher Polk

Fiatalon házasodott

Első felesége Angelina Jolie volt, akivel 1996-ben házasodtak össze.

Az Adatrablók című film forgatásán jöttek össze, kapcsolatuk az esküvőt követően kezdett tönkremenni. Másfél év után szétmentek, a válást 1999-ben mondták ki, de máig jóban vannak – mindketten úgy vélekedtek, hogy túl fiatalok voltak a házassághoz.

Fiatalon házasodtak össze Forrás: Getty Images/AFP/Evan Agostini

Második felesége a modellként is ismert Michele Hicks,

közös gyermekük még a házasságuk évében, 2008-ban született.

Közös gyermekük is van Forrás: AFP/Andrew H. Walker

Érdekes, hogy

élete mindkét nője ugyanazon a napon, június 4-én ünnepli a születésnapját.

Imádja a sportokat

Nagy sportrajongó, kedvenc csapata a Chelsea FC, de nem csak nézni szereti, ő maga is szívesen sportol. 2008-ban lefutotta a londoni maratont, a mindennapokban is eljár edzeni és futni.