Nincs a top 20-ban közmédiás műsor

Magyarország, szeretlek
Vágólapra másolva!
Nem került be Duna TV-s műsor a húsz legnézettebb közé a múlt héten. Bő egymillió néző már elég a heti elsőséghez, Az ének iskolája került a lista élére.
Vágólapra másolva!

Felfelé halad a médialiftben Ördög Nóra, mivel az Az ének iskolája a listavezető, ő pedig ebben műsorvezető. A tévés a második legnézettebb TV2-es produkcióban is vastagon benne volt, Friderikusz vendégeként, más kérdés, hogy az a műsor már kikapott nézettségben Sandra Bullocktól és a Nász-ajánlat című filmtől, amely az RTL Klubon futott. Lefelé megy viszont Öykü Karayel, mert a Kuzey Güney című sorozat továbbra is csak ront a TV2 hétköznap esti nézettségén, nehéz elképzelni, hogy nincs semmi helyette.

A top 20-as listán látható, hogy az első tíz helyből hetet elvitt az RTL Klub, más csatorna nem is tudott bekerülni a legnézettebbek közé. A Duna TV szerény nézettségére jellemző, hogy 500 ezer fölött nem volt műsora, és legtöbben az ötöslottó sorsolására kapcsoltak, nyilván nem az önfeledt szórakozás, kikapcsolódás végett, pusztán azért, hogy megtudják, nyertek-e négymilliárdot, vagy sem.

Forrás: Origo / Nielsen

Mint látható, teljes lakosságban 1,6 százalékpont az RTL Klub fórja, de a 18-49-es célcsoportban már sokkal jelentősebb. Az ötven alatti felnőtteknél a Duna TV-t verte a Cool, a Film+, a Comedy és a Viasat3 is, teljes lakosságban azonban még harmadik.

Forrás: Origo / Nielsen
Forrás: Origo / Nielsen

Alább látható még a vasárnap este. Míg az RTL Híradó ment, azt nézték többen, utána a TV2 vezetett, míg tartott a gyerekes-énekes show. Friderikusz kikapott az RTL-es film utolsó egy órájától, a Mad Max 2. pedig nyerte sávját.

Forrás: Origo / Nielsen

Ha kíváncsi arra, hogy a Nielsen hogyan méri a tévétársaságok nézettségét, akkor kattintson ide.

Szavazzon!

Ki a szebb?