Ennyit fizet a közmédia az időjárási adatokért

M1 időjárás
Vágólapra másolva!
Havonta közel hárommillió forintot fizet az MTVA az időjárási adatokért.
Vágólapra másolva!

Egy olvasónk azt jelezte, hogy tudomása szerint a köztévén március 15-től a Meteo Klinika vagy az ICI Interaktív Meteorológia készíti az időjárás-jelentéseket (ennek köszönhető a fiatal női meteorológusok felbukkanása), de közben az OMSZ felé is fizetnek az adatokért. Az ICI Zrt. oldalán is ez olvasható: "2012-től teljes műsort gyártunk és a szereplőket is biztosítjuk hozzá az M1-en és a Duna TV-n." Friss: reagált az ICI Kft. a cikkre, a válasz itt olvasható.

Az Origo március 23-án megkérdezte az MTVA-t, kétfelé fizet-e az időjárási adatokért. Érdekelt minket az is, havonta mekkora összeg ez, továbbá, hogy az MTVA megpályáztatta-e az időjárás-jelentést.

Új időjárás-jelentők tűntek fel három hete Forrás: MTVA

Közérdekű adatigénylésünkre az alábbi választ kaptuk: "Időjárási adatok szolgáltatására vonatkozóan az MTVA az Országos Meteorológiai Szolgálattal áll szerződéses jogviszonyban. Az OMSZ kiválasztása, a 2011. évi CVIII. törvény (Kbt.) szerinti uniós értékhatárokat meghaladó hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárás során történt. A szerződés összege havonta 2.960.200 Ft+ÁFA."

Választ arra azonban nem kaptunk, mennyit kap az ICI a műsorért és a szereplőkért, illetve miért fizet a közmédia az OMSZ-nek és az ICI-nek egyaránt, amikor utóbbi is tud adni meteorológiai adatokat - a műsor és a képernyősök mellé.

Friss: reagált az ICI Kft. a cikkre, a válasz itt olvasható.

Szavazzon!

Minden rendben van?