Ráférne a TV2-re Vajna pénzinjekciója

Andy Vajna
Vágólapra másolva!
December 15-én 5,1 százalékpontot vert az RTL Klub a TV2-re utóbbi célcsoportjában is.
Vágólapra másolva!

Felfelé halad a médialiftben Hadas Kriszta, hiszen a Keresem a családom változatlanul népszerű műsora az RTL Klubnak, ha így megy tovább, jövőre jöhet az újabb évad. Teljes lakosságban az összes RTL-es műsor közül ennek volt a legmagasabb a közönségaránya, és nézőszámban is csak kicsivel maradt el a Barátok közttől.

Felfelé mutató nyilat kapott még Hegyi Barbara, az Életképek szereplője, ugyanis a retrósorozat szépen javít az M3 nézettségi átlagán. Az este nyolcas epizód például 4,5 százalékkal futott teljes lakosságban, ugyanakkor az esti műsorok (Dili Buli, Lopott boldogság) ennek csak töredékét szállították. Lefelé megy még Matt Passmore, aki a Hűtlen vágyak szereplője: a TV2-nél azt kellett látniuk, hogy A Kocka viszonylag jó 12 százaléka 5,5-re zuhan hamar a csatorna célcsoportjában.

--------------

Az esti görbén nincs nagyon mit elemezni, magért beszél: az RTL végig vezet, a Hűtlen vágyakig legalább a TV2 a második. Amikor a sorozat elkezdődik, elveszíti azt a pozíciót is, így pláne érthető az ausztrál Passmore nyila.

Forrás: Origo / Nielsen Közönségmérés

Alább mutatjuk még az oszlopgrafikont a csatornaátlagokkal, látható, hogy 5,1 százalékponttal vezet az RTL Klub a TV2 célcsoportjában is. A Film+ a Duna TV kétszeresét hozta ebben a korcsoportban, befért még a top 10-be az M1 hírtévé és az RTL II.

Forrás: Origo / Nielsen

Nézettségelemző gyorstalpaló

A közönségarányt százalékosan ábrázoltuk, ennek a rövidítése SHR%. A grafikonok a tévétársaságok heti átlagos közönségarány-adatait mutatják. Arról árulkodnak, hogy a teljes lakosságból a tévét nézők hány százaléka nézte az adott csatornát. Minél nagyobb a szám, annál népszerűbb a csatorna az adott célcsoportban.

Ha kíváncsi arra, hogy a Nielsen hogyan méri a tévétársaságok nézettségét, akkor kattintson ide.