Kudlik Júliát meglepi, hogy máig emlékeznek rá

Kudlik Júlia
Vágólapra másolva!
Kudlik Júlia hosszú ideje Szvorák Katalinnal járja az országot és a magyarlakta területeket, közös albumukat mutatják be a közönségnek. Bár tizennégy éve nincs képernyőn, máig felismerik és tudják a nevét - az ismertséget azonban egész másként éli meg, nem érzi úgy, hogy neki ezért több járna.
Vágólapra másolva!

Azért szeret találkozni a közönséggel, mert az előadások közben látja az arcukat, tudja, hogy mikor ér el hozzájuk az üzenet. Szvorák Katalin énekel, ő pedig prózát mond. "Óriási élmény. Tulajdonképpen senki nem úgy megy el, ahogy bejött. Negyven évig egy ronda fekete csőbe néztem és nem láttam senkit. Most látom az arcokon, hogy egy mondat, egy taktus mit vált ki belőlük. Mások otthon jönnek rá, hogy érte őket valami, de amit hallanak, hatást vált ki belőlük."

Meglepi, hogy máig emlékeznek rá Forrás: TV2

Csodálkozik azon, hogy máig tudják a nevét, hisz hosszú ideje nem szerepel a tévében.

Szerepeltem negyven évig, de nekem nem jár emiatt semmiféle előny vagy több valamiből. Egy ember vagyok, akinek az volt a munkája, hogy ha az emberek akarták, időnként megnyomtak egy gombot, megjelentem a sarokban és mondtam becsülettel, amit kellett" - mesélte a Mokkában.

Kárász Róbert kezdeményezésére ő is beszállt egy mackóval, hogy a plüssöket elárverezzék és fogyatékkal élő gyermekeket támogassanak a befolyt összeggel. "Nem volt gyerekkori mackóm, akkor ért véget pont a második világháború, enni se nagyon volt mit. Mindenképp szerettem volna segíteni, ezért megvarrtam Döncit, aki hivatalos nevén Dömötör. Máskor is szoktam jótékonykodni, de nem szeretek ezzel dicsekedni, az a jó, ha nem is tudják. Nem azért kell segíteni, hogy abból hasznunk legyen. Amit az ember jobb kézzel tesz, a bal jobb ha nem tud róla semmit."

Az egykori műsorvezető Gárdonyi Géza gondolatai szerint éli az életét, szerinte jó lenne, ha mindenki így gondolkodna. "Amiben én hiszek és ami szerint élek, a 'Légy az, kiből árad a nyugalom, légy az, kire nem hat a hatalom' kezdetű vers. Valahogy így kellene élnünk."