Díjat kapott a Gyertek át szombat este! és a Válótársak

Gyertek át szombat este!
Vágólapra másolva!
A Korrektúra Díjátadón a tévés produkciókat is díjazták, több kategóriában nyert az RTL Klub.
Vágólapra másolva!

Portré, dokumentum műfajban az Engedem, hadd menjen (Éclipse Film Kft, MTVA, Hegyvidék) lett az első, a második helyen a Kicsi ország- kicsi Kína (Spektrum) végzett. A dobogó harmadik fokára ketten férek fel, A csepeli kettős gyilkosság (MTVA) és a XI. század - Csányi Vilmos portré (RTL Klub).

Magyarországon élő kínaiak kerültek képernyőre Forrás: Fotó: Szabó Gábor

Az első helyet szerezte meg a Fókusz -Tóásó exkluzív interjú (RTL Klub) hír, hírháttér kategóriában, második a Híradó - Migránsvonulás (Hír TV), harmadik a Tények - Drogtanya (TV2) lett.

Díjazták a tudományos és ismeretterjesztő filmeket is, első a Brutális történelem harmadik része (Spektrum), második A Vargyas-szoros elveszett világa (TZSM Filmgyártó Bt., MTVA) lett, a harmadik helyen pedig több XXI. század több rész szerepel egymás mellett (RTL Klub).

A Brutális Történelem is díjat kapott Forrás: Brutális történelem

Szórakoztató, zene kategóriában a Gyertek á szombat este! (RTL Klub) lett a befutó, második a Virtuózok (Show and Game Kft., MTVA) ötödik adása lett, a harmadik pedig az Örökké Tank - A 25 éves Tankcsapda (Színfolt Film).

Sorozat és tévéjáték kategóriában a Válótársak (RTL Klub) nyert,

második lett A kőmajmok háza (Mega Film Kft.), harmadik a Kossuth papja (Debreceni Városi Televízió).

A Válótársak első helyen végzett Forrás: RTL Klub

Az arculatot és a promót is értékelték, első elyen az ATV arculata végzett, második lett a Fargo (AMC), harmadik pedig a Kicsi ország, kicsi Kína (Spektrum). Két különdíjat osztottak ki, egyet a Debreceni Városi Televízió, egyet az Echo TV kapott.

A versenyen van nevezési díj, minden versenykategóriában alkotásonként 25 ezer forint, plusz 27% Áfa. A díjakat csak a nevezett produkciók között osztották ki, vagyis nem értékeltek minden, a tévében futó műsort.