Kiket kell legyőznie Király Viktornak, és mi a menetrend?

Király Viktor
Vágólapra másolva!
Király Viktorral együtt huszonnégyen mutatkozhatnak be élőben is a The Voice-ban, de két adás alatt tizenketten ki is esnek közülük – bemutatunk pár riválist.
Vágólapra másolva!

November 9-én indulnak a The Voice élő adásai, az első kettőben, az úgynevezett Live Playoffban, vagyis élő rájátszásban azonban még nem a szokott, heti rendszerben esnek ki a versenyzők.

Minden csapatban öt, azaz összesen húsz énekes maradt,

a műsor történetében először azonban mindegyik zsűritag visszahozhat még egy-egy korábban kiesett versenyzőt – összesen huszonnégyen fognak tehát fellépni élőben.

Közülük tizenketten ki is esnek két adás alatt, így áll össze a tizenkét döntős, akik a későbbiekben már hétről hétre mérkőznek meg egymással. Az eredmény majd csak egy harmadik adásban fog eldőlni, az NBC előzetese is háromnapos eseményt ígér:

Király Viktor valószínűleg az első körben fog énekelni egy szokatlanul pörgős dalt, magyar idő szerint kedd hajnalban hallhatjuk őt – "Én nem tudom, mikor leszek, de hangsúlyozom, hogy hétfőtől kell nézni", mondta az Aktív-nak cinkos mosollyal.

Itt már a nézők szavazata számít,

de szerencsére nem muszáj élőben követni az adást ahhoz, hogy szavazni tudjunk, elvileg az NBC honlapján és a műsor Facebook-oldalán is leadhatjuk a voksunkat – bár mi azt a hibaüzenetet kaptuk, hogy ebben a régióban nincs lehetőség a szavazásra.

Nézzük, kiket kell még legyőznie Viktornak

Viktor csapattársai is előbb-utóbb ellenfelekké válnak, kezdjük velük az ismerkedést. Gwen Stefani tanítványai közül versenyben van még Braiden Sunshine, Jeffery Austin, Korin Bukowski és Regina Love, utóbbit ugyanúgy "lopta" Stefani, mint Viktort.

Braiden Sunshine az idei mezőny legfiatalabb versenyzője,

alig múlt tizenöt éves, de már nagyjából 300 fellépésen van túl, két bandája is van – annak ellenére jól bírja szusszal, hogy asztmában szenved.

Viktor egykori csapatában, vagyis Adam Levine emberei között van Jordan Smith, akit a magyar énekes ellenében vitt tovább a Maroon 5 frontembere, valamint Amy Vachal, Blaine Mitchell, Shelby Brown és Keith Semple. Utóbbi észak-ír srác, Viktor szobatársa a versenyzők szálláshelyéül szolgáló Los Angeles-i hotelban – ilyen volt a legutóbbi produkciója:

Blake Sheltonnál Barrett Baber, Emily Ann Roberts, Ivonne Acero, Morgan Frazier és Zach Seabugh küzd még a továbbjutásért.

Roberts a szezon talán legcsinosabb versenyzője,

de együttérzésből is számíthat pár szavazatra: sokáig a nagymamájával énekelt, de aztán az asszonynál Alzheimer-kórt diagnosztizáltak. Az énekesnő egyébként a klasszikus értékrend híve, a régi Amerikát szeretné visszahozni dalaival.

Érdekes színfolt Baber is, kilencéves volt, amikor

a családja kiköltözött Dél-Afrikába, ő pedig beleszeretett az afrikai zenébe.

Kisebb kultúrsokként érte, amikor visszatértek az Egyesült Államokba, 1999-ben pedig a címlapokra is felkerült egy szörnyű tragédia miatt, a kórusa gépe ugyanis lezuhant, a balesetben tizenegy társa meghalt.

Természetesen Pharrell Williams csapatában is öten vannak, Darius Scott, Evan McKeel, Madi Davis, Mark Hood és a "lopott" énekesnő, Riley Biederer. Hoodot máshol is láthattuk már, hiszen színészkedik is, egy-egy vendégszerepben feltűnt a Lángoló Chicago-ban és a Sirens-ben is. Énekelni így tud:

Érdekes sztori még Davisé is, aki

halláskárosultként született,

emiatt nem is érezte jól magát a kortársai között. Hétéves volt, amikor megoperálták a fülét, ekkor nyílt ki számára a világ, az éneklésbe is ekkor szeretett bele. Most így megy neki:

Ők tehát Viktor már ismert ellenfelei, de mint korábban említettük, négy versenyzőt még rajtuk kívül is visszahoz a zsűri – a következő héten azonban már csak tizenketten mérkőzhetnek meg.