Egymillió forint jár a legjobb tényfeltáró írásért

Vágólapra másolva!
A Gőbölyös József Soma Alapítvány és a Transparency International Magyarország Alapítvány pályázatot ír ki tényfeltáró újságírók számára. Az egymillió forinttal járó Soma-díjat 2015 legkiválóbb tényfeltáró írásművének alkotója veheti majd át 2016. január 11-én. A díjra pályázhat maga a szerző, de jelölheti őt más természetes vagy jogi személy, így természetesen egy-egy szerkesztőség is. 
Vágólapra másolva!

Jelölhető tényfeltáró, valamely magyarországi társadalmi, illetve gazdasági visszásságra fényt derítő, legalább 6 ezer, legfeljebb 100 ezer leütés terjedelmű, megjelent vagy még publikálatlan írás szerzője. A díjra az azt elnyerni kívánó személy maga is pályázhat, de jelölheti őt más természetes vagy jogi személy, egy-egy sajtótermék szerkesztősége is.

November 30. a határidő

A jelölés alapjául szolgáló írásművet Word formátumban kell beküldeni, az e-mailnek tartalmaznia kell a jelölt nevét és elérhetőségeit, a jelölő nevét és elérhetőségeit (e-mail cím, levelezési cím és telefonszám), valamint hogy a jelölés alapjául szolgáló írás mely sajtótermék mikori számában olvasható.

A cikkeket a [email protected] címre várják, a határidő: 2015. november 30. A Gőbölyös József Soma Alapítványról, illetve a pályázatról további információ található a www.gsoma.hu címen.