Borsa Miklós felmondott a közmédiánál

Borsa Miklós
Budapest, 2011. április 4. Borsa Miklós, a Duna Televízió Híradó műsorvezetője a 4-es stúdióban, a Kunigunda utcai MTV-székházban április 3-án. Összevonták a Magyar Televízió és a Duna Televízió hírműsorainak gyártását, és egy helyszínről, az MTV Kunigunda utcai gyártóbázisáról sugározzák a híradókat, amelyek megtartják eddigi arculatukat. A két hírműsorban lesznek olyan tudósítások is, amelyeket egy közös stáb fog készíteni. MTI Fotó: Kollányi Péter
Vágólapra másolva!
Az MTVA tavasszal, a nyílt utcán megütött műsorvezetője november 15-ével távozik. Ő mondott fel, miután a közös megegyezésre tett ajánlatát a munkáltatója nem fogadta el - értesült az Origo.
Vágólapra másolva!

Borsa Miklós felmondott a közmédiánál, tudta meg az Origo. A műsorvezető november 15-éig lezárja ügyeit az MTVA-nál, majd kilép, de információnk szerint még sok szabadnapja marad benn. Úgy tudjuk, szó volt arról is, hogy közös megegyezéssel távozik, de ebbe a munkaadója nem ment bele. Annak ellenére, hogy lassan fél éve szabadságon volt. Forrásaink szerint a közös megegyezést ő kezdeményezte, mert április óta nem dolgozott.

Borsa Miklós Forrás: MTI/Kollányi Péter

Borsa Miklóst áprilisban Balatonfüreden megtámadták. Egy ismeretlen alak az arcán megütötte. Nyomozás is indult, de nem találták meg a tettest. Erről akkor elsőként az Origo számolt be. Információink szerint az elköszönésben főszerepet játszott, hogy Borsa Miklós nem kaptt számára megfelelő munkát az incidens óta a köztévében. Tematikus napokra hívták, de ő állandó műsort szeretett volna. Állítólag "nem akart elkallódni".

Borsa 1995 és 1998 között rádiós volt a Danubiusnál, majd a Nap-Kelte, utána a TV2 következett. Dolgozott a Tényekben, 455 Jó reggelt, Magyarország adást vezetett.

2004-ig a tv2.hu főszerkesztője volt, majd megvált a kereskedelmi tévétől. 2006-tól dolgozott a közmédiának a Duna TV-n és az M1-en, számos műsort - így esti híradót is - vezetett.

Az Origo úgy tudja, hogy sajtókapcsolatokkal fog foglalkozni a közeljövőben, tehát nem más tévéhez igazol. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közkapcsolati és marketing igazgató lesz.