A franciák vitték el a legtöbb nemzetközi Emmy-díjat

Engrenages Spiral francia sorozat
Vágólapra másolva!
Kiosztották az International Emmy Awardst, vagyis az Egyesült Államokon kívüli – vagy amerikai, de nem angol nyelvű – produkciókat elismerő, nemzetközi Emmy-díjakat. A legtöbb szobrot a franciák vihették haza.
Vágólapra másolva!

November 23-án New Yorkban osztották ki az idei nemzetközi Emmy-díjakat.

A legtöbb szobrot – tízből hármat – a franciák kapták,

a legjobb drámasorozatnak például az Engrenages című krimisorozat bizonyult. Az angolul Spiral címet kapott szériában Párizsban göngyölítenek fel különféle bűneseteket, a kritikusok a Drót-hoz szokták hasonlítani:

A legjobb művészi produkció díját is egy francia alkotás, az Illustre & Inconnu: Comment Jacques Jaujard a Sauvé le Louvre kapta. A címbeli Jacques Jaujard a Louvre igazgatója volt a II. világháború alatt, sok műkincset mentett meg a náciktól – ezt mesélték el archív felvételek és animáció segítségével:

A tévéfilmek és minisorozatok versenyéből a Soldat Blanc került ki győztesen, ez két francia katonáról szól, akik elszakadnak egymástól az első indokínai háború idején:

A nemzetközi Emmy-gálán természetesen nem csak franciákat díjaztak, a jelöltek és nyertesek teljes listája itt olvasható.