A 100 legjobb pasi a tévéből: Andrew Lincoln

Andrew Lincoln The Walking Dead
Vágólapra másolva!
A The Walking Dead-ből ismert Andrew Lincoln talán a legsármosabb zombivadász, nem hagyhattuk le a legjobb képernyős pasikat tömörítő listánkról. 
Vágólapra másolva!

Nem kevesebbre vállalkoztunk, minthogy összeszedjük a sorozatok, tévéműsorok legvonzóbb, legsármosabb férfijait és legcsodálatosabb, legszebb nőit. Két százas lista készül, hétről hétre, a magyar és külföldi színészeket viszont nem rangsoroljuk. A sorozat korábbi cikkeit itt találja, most a huszadiknál tartunk.

Ezen a héten Andrew Lincoln került fel a listára,

őt elsősorban a The Walking Dead-ből ismerhetik a nézők. Ő alakítja a főszereplő Rick Grimest, akire bármikor rábíznánk az életünket egy zombitámadás esetén.

Andrew Lincoln a The Walking Deadben Forrás: AMC

A londoni születésű Lincoln 1994-ben tűnt fel először a képernyőn, akkor kapott egy vendégszerepet a Drop the Dead Donkey című sorozatban. 1996-ban már a központi, ötfős társaság egyik tagját játszotta az Ilyen az élet-ben, ekkor volt 23 éves – az alábbi videón 0.42-nél jelenik először, profilból láthatjuk:

Nagy-Britanniában ismertté is vált ezzel a szereppel, innentől kezdve szívesen foglalkoztatták, többek között a Teachers húsz epizódjában, majd a Médium – A túlvilág kalandorai-ban is benne volt, miközben

olyan sorozatokban vendégszerepelt, mint a Canterbury mesék, a Holby városi kórház vagy az Üvöltő szelek egyik feldolgozása.

A britek jól ismerhetik a hangját is, hiszen számos rádióadásban és reklámban hallhatták, sőt nem egy tévés, filmes produkciónak volt már narrátora. Emlékezhetnek rá az Igazából szerelem rajongói is, a filmben ő volt a srác a táblákkal:

Forrás: Universal Pictures

Mielőtt megkapta a The Walking Dead főszerepét, játszott a Válaszcsapás négy epizódjában is. Legelső színészi alakítását egyébként egy iskolai produkcióban láthatták a szerencsések, a Twist Olivér házi verziójában ő alakította a kis zsebtolvajt, Artful Dodgert.

A színész a Jethro Tull frontemberének, Ian Andersonnak a lányát, Gaelt vette el,

az esküvőjükön Gwyneth Paltrow és Chris Martin kislánya, Apple szórta a virágokat. Lincolnéknak azóta két gyerekük született. Mutatunk még róla pár képet, íme:

Forrás: AMC
Forrás: AFP/Jamie Mccarthy
Forrás: AFP/Vivien Killilea
Forrás: AFP/Robin Marchant
Forrás: AFP/Stephen Lovekin
Forrás: AFP/Frazer Harrison