Más a műsor SD-ben mint HD-ben

Részlet a NatGeo Wild műsorából
Vágólapra másolva!
Különböző programot sugároz a FOX International Channels érdekeltségébe tartozó NatGeo Wild SD és HD? Nem, csak a kezdési időpontok csúsztak el.
Vágólapra másolva!

Megszűnt a teljes párhuzamosság a NatGeo Wild SD és HD csatornák között. Hogy ennek mi áll a hátterében, nem tudni, bár iparági pletykákra alapozva azért sejthető. A médiaszolgáltatók egyre nehezebben tudják lenyomni a kábelesek torkán, hogy a HD az prémium tartalom, ezért kérnek magasabb összeget - írta a DTV News.

Részlet a NatGeo Wild műsorából Forrás: natgeo wild

A lap szerint nehezebben eladható, amennyiben azonos műsort sugároz (simulcast) a hagyományos felbontású (SD) változattal. Abban az esetben viszont, mikor az SD és a HD különböző programstruktúrával bír, a médiaszolgáltatók valamivel könnyebben tudják eladni, az általuk kért magasabb áron.

Megkérdeztük a NatGeo hazai kommunikációját végző csapatot a változásról: "A NatGeo Wild SD és HD csatornák programjában, és a műsorok sorrendjében nincsen eltérés. Csupán technikai változás történt: miután a HD csatornán nincsenek hirdetések, a műsorok között csak promók futnak, így a megszakítások rövidebbek. A NatGeo Wild SD esetében viszont a reklám breakek hosszabbak, ebből adódóan a két csatornán a műsorok kezdési időpontjai egymástól elcsúsztak" - írták.