Keveslik a transznemű karaktereket az amerikai tévében

|storyid=351489758| Jeffrey Tambor plays Maura on the new drama Transparent on Amazon Prime.
Jeffrey Tambor plays Maura on the new drama Transparent on Amazon Prime.
Vágólapra másolva!
A GLAAD nevű melegjogi médiafigyelő szervezet összesen hét transznemű karaktert számlált a tévében, országos adón egy sem látható. 
Vágólapra másolva!

A GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) korábban bejelentette, hogy nem számolja tovább a meleg karaktereket a tévében, most mégis kijött egy összesítéssel, kevesli a transznemű szereplőket a sorozatokban.

A szervezet összesen hét transzneműt számolt a jelenleg futó szériákban, egy sem akad azonban, aki országos adón jelenne meg.

A kábelcsatornákon hárman vannak jelen

– ez az összes vizsgált karakter két százaléka –, a statisztikát viszont az internetes szolgáltatók, mint a Netflix vagy az Amazon húzzák meg.

Jeffrey Tambor a Transparentben Forrás: Amazon

Itt négy transznemű karaktert listázott a GLAAD, kettő közülük ráadásul központi figura, az Amazon Transparent című sorozatának főszereplője, Jeffrey Tambor Emmy-díjat is kapott az alakításáért –a másik jelentős karakter Nomi, a Netflixen látható Sense8-ban.

Jeffrey Tambor az Emmy-díjával Forrás: AFP/Kevin Winter

A GLAAD arra is kitért, hogy a meleg karakterek nagy százaléka fehér, miközben általánosságban, az összes sorozatkaraktert nézve javult a helyzet,

a főműsoridőben feltűnő 881 szereplő közül 287 tartozik valamilyen kisebbséghez,

ez hatszázalékos növekedést jelent a tavalyi számokhoz képest. A szervezet dicsérte ugyanakkor az olyan sorozatokat, mint az Empire vagy az Orange Is the New Black, ezek szerintük komplex módon mutatják be a meleg kisebbségieket. Utóbbihoz mutatunk egy előzetest is: