171 országban nézték, ahogy operálják az agyát

63328 National Geographic Channel, in a partnership with Mental Floss, will capture the drama of an awake deep brain stimulation (DBS) surgery, a modern-day medical marvel, to celebrate our most complex machine, the human brain.

(photo credit:  National
National Geographic Channel, in a partnership with Mental Floss, will capture the drama of an awake deep brain stimulation (DBS) surgery, a modern-day medical marvel, to celebrate our most complex machine, the human brain.??(photo credit: National Geographic Channels)
Vágólapra másolva!
A National Geographic Channel élőben közvetített egy több órás agyműtétet, 171 országban lehetett bekapcsolódni az eseménybe.
Vágólapra másolva!

Október 25-én, magyar idő szerint hétfőre virradóra a clevelandi egyetemi kórházban egy több órás mély agyi stimulációs műtétet végeztek el a Parkinson-kórban szenvedő Greg Grindleyn. Ez önmagában még nem lenne hír, az operációt azonban 171 országban közvetítette a National Geographic Channel, ilyesmire még nemigen volt példa a televíziózás történetében.

A beavatkozás sikerült, a beteg jól van Forrás: National Geographic Channel

Magyarországon pont nem láthattuk az adást, itt majd csak felvételről kerül képernyőre decemberben. Hogy a nézők addig se aggódjanak, elmondjuk,

Grindley a körülményekhez képest jól van,

a műtét alatt egyébként végig ébren kellett maradnia, hogy az orvosok kérdésekkel és feladatokkal ellenőrizhessék, hogy az agya megfelelő részét stimulálják-e.