A hegyi doktorban mindig bízhat a tévéző

hegyi doktor
Vágólapra másolva!
A 18-49-es korcsoportban jelentős az RTL Klub előnye az utolsó nyári héten is. A Duna tévé erős fegyvere pedig jó ideje egy német sorozat.
Vágólapra másolva!

Felfelé megy Hans Sigl, a Hegyi doktor újra rendel című sorozattal, a Duna TV-nek ez hozza a legmagasabb közönségarányt esténként. Lefelé tart Vancsa Ferenc, a magyar gyártású Bűnök és szerelmekkel, amely már első vetítésre is igen gyengén hozott. Mostanság a Super TV2 kínálatában található meg ismétlésben, volt olyan epizódja tegnap, amely 0,3%-kal ment a TV2-csoport által favorizált 18-59-es korosztályban. Lefelé halad még Simon Helberg, ugyanis az Agymenők az RTL II-n csak 0,7%-ot ért el hétfőn.

Ma a 18-49-es célcsoportban vizsgáljuk a toplistát, itt a Barátok közt áll az élen, a Dr. Csont és az Éjjel-nappal Budapest követi, majd a Fókusz és az RTL Híradó jön, azaz simán elvitte az első öt helyet a piacvezető tévé. A TV2 a Tényekkel és a Jóban Rosszbannal megcsípte az ötödik-hatodik helyet. Ebben a korosztályban a Hegyi doktor újra rendel a 17., a teljes lakosságnál viszont már 9.

A délutáni görbén látszik, hogy négy csatorna előzgeti egymást bőszen,

azaz változatosnak is mondható a küzdelem. Az este viszont egyhangú – ám ennek az RTL nagyon örül. A TV2 a Tények után már nem ellenfele 18-49-ben, sőt, este tíz után a Film+ simán viszi a második helyet.

Forrás: Origo / Nielsen
Forrás: Origo / Nielsen

Az alábbi oszlopgrafikonon látszik, hogy az RTL Klub közel 15 százalékkal hasít, a TV2 tíz alatt, a két RTL-kábeltévé pedig 5 vagy 5 százalék fölött áll. Becsúszott még a top 10-be a Duna, az M2 és az M3, de az M4 sporttévé ezúttal nem.

Forrás: Origo / Nielsen

Ha kíváncsi arra, hogy a Nielsen hogyan méri a tévétársaságok nézettségét, akkor kattintson ide.