A tűzijátékkal élre lőtték a Duna TV-t is

aug 20 tűzijáték
Budapest, 2015. augusztus 20. Ünnepi tűzijáték a Duna felett Budapesten 2015. augusztus 20-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Az augusztus 20-i tűzijátékot a Duna fölött nézték a pestiek, a tévézők viszont a Duna TV-n. A hetet az RTL Klub nyerte, különösebb erőlködés nélkül.
Vágólapra másolva!

A médialiftbe bekerült Dominic Boeer, de a Rámenős páros a Duna TV-n lefelé megy, vasárnap öt százalék alatt maradt, a Cool, az RTL és a TV2 is bőven verte ekkor a nemzeti főadót. Felfelé halad Kolosi Péter programigazgató, mivel az RTL Klub félgőzzel is vígan nyert, illetve Azurák Csaba is örülhet, mint a TV2-es aktuális műsorok főszerkesztője, ugyanis a Tények továbbra is a csatorna legnézettebb műsora.

A héten nagy változások nem várhatóak,

jövő héttől viszont több új műsor indul, a nézettségi elemzések is izgalmasabbak lehetnek.

Mint a listán látható, az egymilliós tábor fölött diszponáló Barátok köztöt csak a tűzijáték tévés közvetítése verte a múlt héten, harmadik az RTL Híradó, utána a Fókusz Plusz következik. A Forma-1 egy ideje már az M4 sporttévének hozza a nézőket, és figyelemreméltó a Hegyi doktor eredménye, relatíve erős közönségarányt szállít a sorozat a közmédiának.

Forrás: Origo / Nielsen

A csatornák közt bő 2 százalékpontos fórral az RTL Klub vezet, a TV2-t a Duna követi, a Cool pedig alulról karcolja az öt százalékot teljes lakosságban (18-49-ben 6 fölött van már). Az M4 sporttévé közel 4 százalékkal ment, nem csak a foci, a Forma-1 is dobott rajta.

Forrás: Origo / Nielsen

Nézettségrajongóknak, ínyenceknek mutatunk még két estét. Augusztus 20. természetesen a tűzijáték miatt lehet érdekes, mint alább is látszik, a Duna fél órára az élre ugrik, utána viszont szemrebbenés nélkül kapcsolnak el róla a nézők. A vasárnap este pedig hagyományosan sok nézőt ültet a tévé elé, ráadásul sokaknak épp tegnap ért véget a szabadsága: a grafikonon az látszik, hogy az Avatar sem volt elég a TV2-nek, hogy megnyerje a műsorsávot.

Forrás: Origo / Nielsen
Forrás: Origo / Nielsen

Ha kíváncsi arra, hogy a Nielsen hogyan méri a tévétársaságok nézettségét, akkor kattintson ide.