Javulgat az RTL formabontó valóságshow-ja

Ada, Szelfi, RTL II
Vágólapra másolva!
A Szelfi egy újszerű kísérlet, nem olyan reality, mint a többi. A Puzsér Róbertet, Adát, Bérczesi Robit felvonultató műsor harmatosan kezdett, most sem döntöget rekordokat, de legalább 3 százalék körül van.
Vágólapra másolva!

Felfelé tart mai Médialiftünkben Bérczesi Róbert, a Hiperkarma frontembere, a Szelfi című, RTL II-n futó műsorral. A nyers valóságot mutató, sokszor borongós reality eddig lefelé szánkázott, de mostanában elmoccanni látszik az 1-2 százalékról:

kedd este 3 százalékkal ment a 18-49-es célcsoportban,

ami még mindig nem túl izmos, de javulás jeleit látni. Felfelé tart Hans Sigl, A hegyi doktor újra rendel című sorozattal, a Duna TV nézői kedvelik ezt a szériát. Lefelé halad viszont a régi Matthew Perry, ugyanis a Jóbarátok sokadik ismétlésére már nem telepednek százezrek a fotelbe, a Viasat3-on este hat és fél hét között 1 százalék alatt ment teljes lakosságban.

Ma a 18-59-es korosztályban vizsgáljuk a nézettséget. Reggel a Mokka volt erős, majd kilenc és tizenegy óra közt a Duna volt a legkedveltebb. Délután főképp a TV2 vitézkedett, este hattól azonban megint az RTL Klub ugrott az élre, és vitte is az estét. Viszonylag kevés a magyar, saját gyártású, új műsor, főleg ismétlések és filmek mennek mindenhol.

Forrás: Origo / Nielsen
Forrás: Origo / Nielsen
Forrás: Origo / Nielsen

A két nagyot a Cool és a Film+ követi, tehát az első négy tévéből három az RTL-csoport része. A Duna az ötödik, az RTL II pedig kedden megelőzte a SuperTV2-t. Becsúszott még a tízbe az M1 is.

Forrás: Origo / Nielsen

Ha kíváncsi arra, hogy a Nielsen hogyan méri a tévétársaságok nézettségét, akkor kattintson ide.