Bíróságon folytatódhat az Éden Nóra kontra TV2 ügy

Feljelentették a Médiatanácsnál a TV2-t az Éden Hotel miatt, Éden Nóri
Vágólapra másolva!
A TV2 szerint az Éden Hotel játékosa saját ügyvédjével szemben sem őszinte.
Vágólapra másolva!

A TV2 közleményben reagált a Heti Válasz cikkére, szerinte az Éden Hotel egykori szereplője hamis állításokkal próbálja manipulálni a közvéleményt.

A társaság visszautasítja volt játékosának vádjait és nem enged a zsarolásnak - közlik.

Nórának nem volt kellemes a Costa Rica-i nyaralás Forrás: www.tv2.hu

"A TV2 ez idáig is komolyan vette az ügy kezelését, és a nem kellő érzékenységgel megszerkesztett áprilisi adás után a nézőktől bocsánatot is kért. A tévécsatorna hibájának elismerése és szerkesztési gyakorlatának felülvizsgálatán túlmenően azonban számos további olyan felvételt is visszatartott, azaz nem engedett képernyőre a későbbiekben sem, amelyek egyértelműen a műsor szereplőjét, Nórát hozták volna - a mostani nyilatkozatát is több ponton cáfoló - kellemetlen helyzetbe" – áll a szövegben.

A TV2 szerint a lány nem mond igazat

A rendelkezésükre álló vágatlan felvételek a TV2 szerint egyértelműen bizonyítják, hogy a volt játékos állításai számos ponton nem felelnek meg a valóságnak, és hogy Nóra még saját ügyvédjével sem volt őszinte.

"A tévétársaság kezdetektől nyitott volt az érdemi párbeszédre, ennek ellenére csupán egy alkalommal sikerült Nórával és ügyvédjével találkozni, ekkor kizárólag egy egyösszegű kártérítés merült fel, mint igény. Nem kérték a műsor későbbi adásainak megvágását, korlátozását, sem pszichológus segítségét, pusztán anyagi követelést fogalmaztak meg - bár akkor még azt sem tudták, milyen jogcímen" – áll a TV2 írásában.

A csatorna megjegyzi, hogy a most elhangzott komoly vádak és a szándékosan manipulatív, hamis állítások a TV2 számára jelentős reputációs károkat okoznak, ezért nem tehetnek mást, minthogy bíróságon védjék meg álláspontukat. A TV2 a közleménnyel egy Heti válasz-cikkre reagált.