Vágólapra másolva!
Gyurity Mónika lett az MTVA új programigazgatója. Az új vezető a Hír TV-ben éveken keresztül ugyanilyen feladatot látott el, később pedig a csatorna koordinációs vezérigazgató-helyettese volt.
Vágólapra másolva!

Ahogyan sokan mások, úgy Gyurity Mónika is Simicska Lajos kijelentései miatt távozott a csatornától - értesült a Napi Gazdaság.

A televíziós szakember egyébként korábban már dolgozott a köztévénél.

Ő volt a Főtér című műsor kitalálója és szerkesztője.

Nemrégiben írtunk arról, hogy a HírTV egyik volt arca, Kovács Andrea váltja a megvert Borsa Miklóst az M1 csatorna hírolvasói székében. Kovács Andrea korábban a HírTV Magyarország élőben című műsorának volt a műsorvezetője, de Simicska Lajos kijelentéseivel ő sem tudott azonosulni.

Sokan elhagyták a csatornát

Szikszai Péter, a Hír TV médiaigazgatója még február 6-án lelkiismereti okokra hivatkozva mondott le a Simicska-médiabirodalom számos más vezetőjével együtt. Úgy tudni, hogy a lemondott médiavezetők nem voltak hajlandók a miniszterelnököt kritizáló műsorokat, híreket készíteni. A háttérben Simicska Lajos és Orbán Viktor hatalmi harca állt. Pár hét elteltével a Hír TV Célpont című műsorának stábja is távozott.

"Köszönjük Szikszai Péternek, eddig bírtuk. Szerintünk Orbán nem geci" – hangzik el abban a videóban, amit a Hír TV Célpont című riportműsorának stábja tett közzé. A kisfilm elején Losonczi Kata egy szánkóval látható, ezzel is Simicska Lajosra utalnak, aki emlékezetes nyilatkozatait követően elutazott.