Meghalt a Hazárd megye lordjai seriffje

James Best Hazárd megye lordjai Rosco seriff
Vágólapra másolva!
88 éves korában elhunyt James Best, akit a magyar nézők leginkább a Hazárd megye lordjai Rosco seriffjeként ismerhettek.
Vágólapra másolva!

James Best 1950-ben kezdett el filmekben szerepelni, a Zendülés a Caine hadihajón című alkotásban például Humphrey Bogart oldalán játszott. Később olyan sorozatokban is feltűnt pár epizódban, mint a The Andy Griffith Show, az Alfred Hitchcock bemutatja című antológia vagy a Gunsmoke című western.

James Best mint Rosco seriff Forrás: CBS

Legismertebb szerepe a Hazárd megye lordjai Rosco seriffje volt, akinek a sorozatból készült rajzfilmben, a The Dukes-ban a hangját is kölcsönözte, a karaktert pedig többek között az 1997-es tévéfilmben, a Hazárd megye lordjai: A visszatérés-ben is újra megjelenítette. Itt intézkedés közben láthatjuk, az oldalán Bunkó fönőkkel:

A kétezres években már viszonylag kevés szerepet vállalt, inkább színészmesterséget tanított különféle egyetemeken. Emellett saját produkciós céget vezetett, és festőként is elismertté vált, önéletrajzi könyve, a Best In Hollywood: The Good, The Bad and The Beautiful 2009-ben jelent meg.

Halálhíre saját honlapján jelent meg először, a híradás szerint tüdőgyulladása szövődményeibe halt bele 88 évesen.