Damu Roland: Nem vagyok, és nem is leszek bűnöző

Damu Roland
Vágólapra másolva!
Hétfő hajnalban hagyta el a tököli börtönt Damu Ronald, a Jóban Rosszban egykori szereplője. Nemi erőszak és bántalmazás miatt mondta ki bűnösnek a bíróság volt barátnője, Palácsik (ma Vajna) Tímea feljelentése nyomán. A színész állítja, ártatlanul ítélték el, perújrafelvételt kért.
Vágólapra másolva!

"Kibírtam, túléltem, engem megsegített a Jóisten. Hangsúlyozom, nem vagyok bűnöző és nem is leszek bűnöző " - mondta.

Mint mesélte, már azelőtt elveszített mindent, hogy bekerült a börtönbe. "Mielőtt a vallomásomat megtettem volna 2010 novemberében, már akkor kirúgtak engem az anyacsatornámtól, már akkor körtelefonok jártak, hogy ebből meg ebből a szinkronból váltsuk le a Damut, kirúgtak színházakból. Tulajdonképpen másfél évig húzódott minden úgy, hogy még nem derült ki, hogy bűnös vagyok"- mesélte az RTL Klubnak.

Damu Roland be akarja bizonyítani ártatlanságát Forrás: MTI/Marjai János

Nem hagyja annyiban

Ült együtt gyilkossal, rablóval, tolvajjal és volt rendőrrel, voltak, akikkel barátok is lettek a három év alatt. Damu Roland elmondása szerint nem hagy fel ártatlanságának bizonyításával, jogi úton folytatja a harcot. "Nagyon buta, primitív újságcikkek jelentek meg, például az, hogy annak a hölgynek, aki engem megvádolt, testőrökre van szüksége és félnie kell. Nem kell, nem foglalkozom vele. Annyira nem érdekel, mint az a kis szúnyog, ami valahol mást csíp meg. Csípjen, mardosson meg mást. De nagyon nagy tévedés, ha valaki azt hitte, hogy én ezt annyiban hagyom. Nem fogom annyiban hagyni" - hangsúlyozta.

"Egy vádpont alól felmentettek, egyszer már bebizonyosodott, hogy Palácsik Tímea nem mondott igazat. Amikor azt mondta, hogy én őt hátba rúgtam többször, hazudott. Ez alapján perújrafelvételt fogok kérni, ha bárki azt hitte, hogy én leülök három évet a börtönben ártatlanul, akkor rettenetesen nagyot tévedett."

Damu Roland kapott már felkéréseket, újra színpadra fog állni és szinkronmunkát is bíztak rá.