A Virtuózok győztese New Yorkban is sikert aratott

Virtuózok
Vágólapra másolva!
A Virtuózok tehetségkutató korosztályos győztese, Boros Misi a műsor óta folyamatosan kap felkéréseket, többek közt New Yorkban is fellépett már.
Vágólapra másolva!

Kapott már meghívást Brüsszelbe és New Yorkba is, ahol közel háromezer embernek zongorázott. "Nagyon szeretem a zenét, ez a legjobb, amit csinálhatok" – mondta el a tizenegy éves zongorista, aki legszívesebben Mozart vagy Chopin darabjait játssza.

"Egy hetet töltöttünk Amerikában, először Philadelphiába repültünk, ott próbáltunk volna a zenekarral, de egy frankfurti havazás miatt nem értünk oda. Egyszer szeretnék a Carnegie Hallban játszani, ez minden zenész álma" – mesélte a Borsnak. Brüsszelben könnyebb dolga volt, ott a Magyar Bálon és a Magyar Házban is fellépett már, Magyarországon pedig csak márciusban tizenkét koncertet adott.

Rengeteg felkérést kapott a műsor óta Forrás: MTVA

A fődíjas a klarinétos lett

A közönség szavazatai alapján Lugosi Dániel Ali klarinétos nyerte a közmédia komolyzenei tehetségkutató műsorának 12 millió forintos fődíját tavaly decemberben. A nézők a három korcsoport győztesére, a kicsiknél Boros Misi zongoristára, a tiniknél Lugosi Dániel Ali klarinétosra, a nagyoknál Gyöngyösi Ivett zongoristára adhatták le szavazataikat.

Kutnyánszky Csaba, a Zeneakadémia oktatási rektorhelyettese a műsor végén rendkívüli bejelentést tett: Boros Misit a versenyen nyújtott teljesítménye alapján felveszik a Zeneakadémia rendkívüli tehetségek osztályába.

A fődíjas, Lugosi Dániel Ali a három győztes közül került ki Forrás: MTI/Honéczy Barnabás