A tévében lesz csak hercegné Nicole Kidmanből

Nicole Kidman Grace of Monaco
Vágólapra másolva!
A 2014-es cannes-i filmfesztivál nyitófilmje, a Grace – Monaco csillaga az Egyesült Államokban nem kerül a mozikba, a Lifetime csatornán mutatják be.
Vágólapra másolva!

Tavaly még a cannes-i filmfesztivált nyitották meg a Grace – Monaco csillaga című alkotással, amelyben a filmsztárból hercegnévé vált Grace Kellyt Nicole Kidman személyesíti meg. Ehhez képest máig nem mutatták be amerikai moziban, a hivatalos premierre inkább a Lifetime csatornán kerül sor május 25-én.

Nicole Kidman mint monacói hercegné Forrás: Lifetime

2013-ban még úgy volt, hogy az Egyesült Államokban a Weinstein Co. viszi moziba a filmet, a cég egyik alapítója, Harvey Weinstein azonban elmondta a Deadline-nak, hogy időközben sokat változott a forgatókönyv, ami miatt össze is különböztek a rendezővel, Olivier Dahannal – aki többek között a Piaf-ot készítette korábban.

A Grace – Monaco csillaga abban az időben játszódik, amikor Grace Kelly már Monaco hercegnéje volt, de férje akarata ellenére sem akart örökre búcsút mondani a színészetnek. A film több helyen, így Magyaroszágon is bekerült a moziforgalmazásba, a Filmklub kritikája itt olvasható róla.