Jöhet a Társas játék és a Terápia utódja

Társas játék
Vágólapra másolva!
Megvan az HBO Magyarország forgatókönyvírói pályázatának nyertese, Fazekas Máté Gyilkos halom című írásából készülhet a csatorna következő sorozata. 
Vágólapra másolva!

Mint arról mi is beszámoltunk, az HBO First Draft című pályázatára 374 forgatókönyv érkezett, ezek közül válogatott Krigler Gábor, a csatorna forgatókönyv-fejlesztésért felelős kreatív producere és Németh Gábor forgatókönyvíró.

A legjobbnak Fazekas Máté Gyilkos halom című írása bizonyult, amely műfaja szerint krimi: egy fiatal, ambíciózus nyomozóról szól, aki egy román napszámos meggyilkolása ügyében érkezik vissza szülővárosába. "A rendőrnek a múltbéli sérelmeken túl kollégái előítéleteivel is szembe kell néznie egy olyan vidéken, ahol a vendégmunkásokat a helyiek betolakodónak, a gazdák viszont rabszolgának tartják" – áll az HBO által kiadott ismertetőben.

A Társas játék volt a magyar HBO első saját gyártású sorozata Forrás: HBO

"Egyedi hangvételű, váratlan fordulatokkal teli, izgalmas műfaji történetbe ágyazott éles társadalomkritika, és mai, nagyon releváns tematikákat boncolgató dráma: pont, amit egy helyi fejlesztésű, saját gyártású sorozattól várunk. Bízunk benne, hogy sikeres fejlesztést követően, egy-két éven belül akár gyártásba is kerülhet a Gyilkos halom" – mondta Krigler Gábor a győztes alkotásról.

Az HBO egyébként 11 pályaművet ítélt kiemelkedőnek, a későbbiekben a másik tíz alkotóval is egyeztet majd arról, hogy ötleteiket milyen formában lehetne képernyőre vinni.