Hová tűnt a Szomszédok Etusa?

Budapest, 2012. november 3.
Csűrös Karola színművészt köszöntik szerződése 50. évfordulója alkalmából a Ne most, drágám! című előadás után a budapesti Madách Színházban 2012. november 3-án.
MTI Fotó: Földi Imre
Csűrös Karola színművészt köszöntik szerződése 50. évfordulója alkalmából a Ne most, drágám! című előadás után a budapesti Madách Színházban 2012. november 3-án. MTI Fotó: Földi Imre
Vágólapra másolva!
Több filmben és tévésorozatban szerepelt, az országos ismertséget a Szomszédok hozta meg számára, ahol a keramikus Etust alakította. 2004-től az Életképek-ben játszotta Karcsi doktornőt, de tévés munkái mellett sem hanyagolta a színpadot, több mint ötven éve a Madách Színház színésznője. Csűrös Karola az Origónak elmondta, hogy nagyon hiányzik neki a sorozatforgatás, bármikor szívesen visszatérne - de nem vállalna el bármilyen szerepet.
Vágólapra másolva!

A kilencvenes évek népszerű sorozatát, a Szomszédok-at már negyedszer, az Életképek-et pedig harmadszor ismétlik a tévében, így máig képernyőn van, noha évek óta nincsenek forgatások.

"Minden alkalommal nagy örömmel megyek be a Madách Színházba, máig játszom színpadon, amit nagyon élvezek. Egész életemben korán keltem és állandó rohanásban voltam, most már nem kell úgy kapkodnom és tovább is alhatok. Lazább tempóban, de ugyanúgy élem az életem, bár tudnék többet is dolgozni. Korábban sok fantasztikus szereppel keresték meg a színészeket, a mai világban ez sajnos nincs így. Szabadidőnkben sokat utazunk a férjemmel és színházba is járunk, élvezzük a helyzet előnyeit."

Több mint ötven éve játszik Forrás: MTI/Földi Imre

Szívesen folytatná

"Hiányzik a képernyő, olyan hirtelen lett vége az Életképek-nek is, mint anno a Szomszédok-nak. Egyszer csak kaptunk egy üzenetet, hogy leáll a forgatás. A Szomszédok végét SMS-ben jelezték, az Életképek-nél pedig e-mail jött, hogy vége. Be sem fejeződtek a történetek, az utolsó adásban Hegyi Barbara mondta a sorozatbeli lányának, hogy ezt még megbeszélik, aztán soha nem volt lehetőség, hogy a következő részben kiderüljen, mi történt. Ha felajánlanának egy sorozatszerepet és tetszene, akkor szívesen elfogadnám, de akármire nem mondok igent"- mesélte.

Máig odamennek hozzá az utcán Forrás: Csűrös Karola

Gyakran összekeverik a szerepeivel

Gyakran megszólítják az utcán, egyesek Etusként, mások doktornőként kezelik. "Mivel ma is játsszák az epizódokat, lényegében már a negyedik generáció találkozik az arcommal a tévéből. Meg szokták kérdezni, hogy van Julcsi vagy mi újság a doktor úrral, és kerámiát is akartak már venni tőlem, sőt, az is előfordult hogy Karcsi doktornőként kezeltek és időpontot kértek fogászatra. Mindkét sorozatot nagyon élveztem, a nézők pedig kedvelték a karaktereket, és megkedveltek engem is."

A sorozat korábban megjelent cikkei

Hová tűnt a kölyökidős Acél Réka?

Hová tűnt Király L. Norbi?

Hová tűnt Palotás Petra?

Hová tűnt Balázsy Panna?

Hová tűnt Vujity Tvrtko?

Hová tűnt a Barátok közt Berényi Danija?