Folyamatos szabályszegések és csalások a Való Világban

VV7
Vágólapra másolva!
A Való Világ 7-ben ezúttal szabályszegés miatt került a kendő Edina karjára, párbajellenfele pedig Laci lett, akivel közösen bújtak el a kamerák elől. Ez a reality legsúlyosabb szabályszegése, de nem ez az első eset, hogy a játékosok el akartak tűnni egy időre: korábban Gigi és Jerzy is próbálkoztak hasonlóval, és szintén büntetést kaptak. A Való Világ történetében előfordult, hogy egy lakó kikiabált a barátainak a villából és a rokonokkal való érintkezés tilalmát is szegték már meg a párbaj alkalmával. Dobsi Adrienn, a műsor sajtósa mesélte el az Origónak, hogy ki dönt a büntetések mikéntjéről, és mi az a viselkedés, amiért egyértelműen kizárás jár.
Vágólapra másolva!

Vannak alapvető szabályok

A villaszabályzatot a beköltözés előtt minden játékos megkapja, tanulmányozza, és csak elolvasása után költözhet be a villába, ha elfogadja annak feltételeit. Ebből egy példány a villában is megtalálható, így a játékosok - egyetlen olvasnivalóként - bármikor kézbe vehetik és átolvashatják. "A könyvben felsorolt szabályok közül néhány a villa berendezéseinek használatát, például a jakuzziét és a szaunáét, illetve a közös együttélés általános normáit szabályozza, úgy mint a kötelező napi egyszeri fürdés. A többi a zökkenőmentes játékmenetet és a folyamatos rögzítést garantálja. Ezek közül az egyik a kamerák előli elrejtőzés tilalma, amit megszegett Edina és Laci"- mondta el Dobsi Adrienn.

"A büntetésről a villaszerkesztőség vezetője dönt. A jó büntetés nem csak pedagógiailag, tartalmilag is hasznos. Ha a büntetés ötletes, a megbüntetett villalakó - amennyiben jó és tudatos játékos - úgy szenvedi el a rá rótt büntetést, hogy azzal is játékba kerül, érdekessé válik" - tette hozzá.

Tilos a berendezés rongálása Forrás: RTL Sajtóklub

Ha nem tanulnak a büntetésből

Amennyiben valaki folyamatosan és tudatosan hibázik, nem hajtja végre a rá szabott feladatokat, azt először figyelmeztetik, majd megbüntetik, és ha ennek ellenére sem hajlandó betartani a villa és a közös együttélés szabályait, kizárják a játékból.

"A legvégső eszközt, vagyis a kizárást akkor alkalmazzuk, ha a játékos fizikai agressziót alkalmaz egy lakó ellen, ha a villa berendezését tudatosan rongálja, ha engedély nélkül elhagyja az épületet, vagy ha kapcsolatba lép valamilyen módon a külvilággal. Azért is kizárás jár, ha valaki folyamatosan és tudatosan kerüli a kapott feladatokat, például ha nem akar részt venni az iskolahéten vagy a katonai kiképzésen vagy bármilyen más programon. Akkor is el kell hagyni a villát, ha olyan tartós egészségügyi gondjai vannak valakinek, melyek a villában nem kezelhetők, legutóbb ilyenért Maci távozott."

Többszöri figyelmeztetés után jár a büntetés Forrás: RTL Sajtóklub

A legsúlyosabb szabályszegés

Edina és Laci a Való Világ legsúlyosabb szabályszegését követte el a napokban, bunkert építettek, hogy a kamerák elől elbújva szexeljenek. Tettükért büntetést kaptak, Edinára került a kendő, akinek a többi villalakó választott ellenfelet. A szavazatok alapján a párbajon Lacival kell küzdenie, így a pár egyik tagja mindenképp kiesik a játékból.

Edina vagy Laci mindenképp távozik a villából Forrás: RTL Sajtóklub

2011-ben is történt hasonló eset, akkor Gigi és Jerzy döntött úgy, hogy nem mutatnak meg mindent a kamerának, ők is büntetést kaptak. A műsor készítői akkor úgy döntöttek, hogy a pár a visszavonásig nem közelítheti meg egymást, vagyis napokon keresztül tartaniuk kellett a két méter távolságot.

Gigi és Jerzy az ajándék utazáson szegtek szabályt Forrás: RTL Sajtóklub

Túl sok káromkodás

A VV7 lakóinak szókincse szinte csak káromkodásból áll, így nem csoda, hogy nem tudták betartani a szabályt, hogy ne beszéljenek csúnyán a kijelölt időszakban. Nagyjából öt percig bírta Laci és Edina, ezért egyikük szájpecket, másikuk egy banánt kapott ajkai közé. Edinának többször sikerült megszegni a tilalmat, a szájpecek után jó erős celluxot ragasztottak a szájára.

Tilos kikiabálni a villából

A villából tilos kikiabálni, a szabályt azonban a VV4-ben Béci megszegte, mikor barátai éjszaka bekiabáltak neki, ő pedig reagált. A büntetést enyhítette, hogy nem taktikai megbeszélést folytatott a kintiekkel, semmi olyat nem mondott, ami befolyásolhatta a játék menetét.

Kapcsolatba lépett a külvilággal Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Üzent a szerelmének

A VV5-ben szereplő Eszterre büntetés várt, mikor egy párbaj alkalmával karkötőt küldött ki a villából, melyre titokban felírta egykori párja telefonszámát. Azt kérte a lakótárstól, ha elveszíti a párbajt és nem jön vissza, keresse fel a férfit. Mivel a kamerák és mikrofonok mindent rögzítettek, hamar lebukott, így nem kaphatta meg a családja karácsonyi üzenetét. A többiek megnézhették a szülőktől, testvérektől érkezett karácsonyi jókívánságokat, csak ő nem.

Nem kapott karácsonyi üzenetet Forrás: RTL Sajtóklub

Kizárás a játékból

A Való Világ történetében először zártak ki játékost 2010-ben szabálysértés miatt. Zsuzsi veszélyeztette más villalakók testi épségét,mikor elkezdett dobálózni a villában. A lány Olivért dobálta meg különféle tárgyakkal, miután vitájuk elfajult és durva sértéseket vágtak egymás fejéhez.

Agresszív viselkedése miatt zárták ki a játékból Forrás: RTL Klub

2014-ben a nézőkre bízták a döntést a műsor készítői: menjen vagy maradjon a műsor egyik legmegosztóbb figurája, Simon. A játékos bólét öntött a kampányállatként kapott kacsa itatójába, cigarettáját pedig az állat csőréhez tartotta. Simont viselkedése miatt figyelmeztették, amin Viki akadt ki a legjobban, ordibálásba majd lökdösődbe torkollt a vita.

A lány lerántotta Simon nadrágját, aki viszonzásképpen letépte a pólót a támadójáról. A játékos azt nyilatkozta, hogy megérti a nézők döntését, de továbbra is foglalkoztatja, hogy miért őt kellett kizárni, amikor provokáció történt.

Simon kapta a büntetést Forrás: RTL Sajtóklub

Információk a külvilágról

A Simon helyére érkező Dávid ittas állapotban kikotyogott néhány információt a külvilágról a többieknek, holott ez számára tilos lett volna. Tettéért órákon keresztül pólyában és pelenkában, cumival a szájában kellett lennie, aminél szerinte nem is igazán tudott volna rosszabb büntetést elképzelni.

Hamar szabályt sértett Forrás:RTL Sajtóklub

Érintkezés a rokonokkal

Csaba 2012-ben a párbaj eredményhirdetésén tanúsított viselkedéséért kapott büntetést. A szabályzat megtiltja az érintkezést és bármiféle kommunikációt a hozzátartozókkal, ő azonban odament ismerőseihez a stúdióban. A szerkesztők azzal büntették meg, hogy nem kaphatott semmiféle üzenetet rokonaitól a játék ideje alatt.

Odament ismerőseihez a stúdióban Forrás: RTL Sajtóklub

A Való Világ 4-ben Éva szegett szabályt hasonlóképpen, amikor győzelme után odament szeretteihez, és megcsókolta barátját. Ezért születésnapján nem érkezett hozzá látogató, amit nehezen vett tudomásul.

Mindezt aznap jelentették be a villalakóknak, amikor a születésnapját ünneplő Gigit Jerzy társaságában helikopterrel vitték el egy ötcsillagos hotelbe, ahol egy lakosztályban tölthették az éjszakát.

Éva a stúdióban megcsókolta a barátját Fotó: Mudra László - Origo

Folyamatos szabályszegés

A VV5-ben Attila kapott levelet, melyben arra kérték, hogy azonnal adja le a mikroportját, és visszavonásig senkihez nem szólhat egy szót sem, különben véget ér számár a játék. A szerkesztők a szaunába és a mosókonyhába száműzték, ott kellett élnie társaság nélkül, csak ételt és italt kapott tőlük. A büntetésre azért volt szükség, mert a későbbi nyertes időről-időre tett a szabályokra.

Sok szabályszegés után kapta a büntetést Forrás: Hámori Zsófia / Life.hu