Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Merész kísérletbe fogott a TV2

Éden Hotel
Vágólapra másolva!
A csatorna közönsége idősebb, mint a Viasaté, ahol az első két Éden Hotel ment, vagy az RTL-é, amely a legnagyobb riválisa. Az új realityvel elkaphatja a fiatalokat, de rosszul is elsülhet a próbálkozás.
Vágólapra másolva!

Hetvenrészes lesz az Éden Hotel 3, majdnem három hónapon át vették fel Costa Ricán, egy raklapnyi pénzért. Ezzel nagyot kockáztat a TV2, főleg azért, mert a formátum friss és fiatalos (szemben a Hal a tortán című gasztrorealityvel), a csatorna átlagos nézője viszont idősebb, mint az RTL Klubé vagy a Viasat3-é. Nem véletlenül áll jobban a TV2 teljes lakosságban, mint a 18-49-es kereskedelmi célcsoportban, és nem véletlenül váltott a 18-59-es korosztályra.

Lement az első párválasztó ceremónia Forrás: TV2

Az állami M1 csatorna hiába ad olyan sorozatokat, amelyek sajátos, abszurd humora inkább fiatalos, alig nézik ezeket, mert a csatorna közönsége alapvetően idős, a Fapad vagy a Munkaügyek célcsoportja rá sem talál, mert eleve nem kapcsol a közmédiára. A TV2 átlagos nézője fiatalabb ennél, de így is van kockázat ebben a formátumban. Eredetileg amúgy a SuperTV2-re szánta volna a tévétársaság, de kellett a nézettség az anyacsatornára, így csak a kísérőműsor és a takaratlan részeket ígérő ismétlés került a kábeltévére. A hetven részt pedig le kell adni, akkor is, ha nem olyan jók a számok: márpedig a 8% a SuperTV2-n jó lett volna, de a 12% a TV2-re már kevés egy ilyen drága műsortól.

A környezet

Gyönyörű tájakon vették fel, ez már az első adásból is kiderült. Korábban sem volt ezzel probléma, a viasatos verzió elsőre Kolumbiában, másodjára Mexikóban forgott. Reméljük, több lesz a kinti felvétel, mint az előzőekben, és a tágabb környezet, a mellettük lévő falu, város, partvidék ugyanúgy az emberi érzések játszótere lesz, mint a bekamerázott kéjlak.

A casting

Egy adás alapján elmondható, hogy semmivel nem rosszabb, mint az előzőek, de persze még jön vagy húsz játékos, szépen sorban. Ugyanúgy van tenyérbemászó, öntelt, pökhendi, önimádó pasas, gonoszkodó, áskálódó hárpia, kontrollálhatatlan erőgép, érzelmes-érzelgős kislány, mint a korábbiakban. Ketten-hárman már az első este botrányosan berúgtak, filmszakadással, voltak veszekedések és nagy barátkozások, és az is látszik, ki lesz nagy taktikus, és ki fog csak sodródni az eseményekkel. Nóri és Dominik néma (feszengős, kínos) heverészése a hálóban kifejezetten szórakoztató volt, ügyes vágói munka.

Ebben a viskóban senyvedtek hetven napig Forrás: TV2

A Berki

Dániában már a 11. évad indul, a formátum Skandináviában igen népszerű, de az USA-ban nem aratott sikert. Mindenhol nő vezette, de a TV2 nem vette át Horváth Évát a Viasattól, inkább odaadta Berki Krisztiánnak, akinél kevesebb utált celeb, megosztóbb médiaszemélyiség van itthon (de hasonló azért akad, erős a mezőny). Nem is értettük azt a döntést, de egy-két hét múlva kiderül, hány tízezer nézőt riaszt el lénye, hányat vonz be. Az első adásban akadt pár erőltetett poénja, de nem rajta volt a hangsúly, nem róla szólt a műsor – akiket irritál, még adhatnak esélyt a realitynek.

A Pamela

Berki gyerekének anyja kapta a kísérőműsort a SuperTV2-n, ez is kockázatos húzás volt, de a SuperTV2 nézettsége alapból csekély, így belefért. Az első adásban Hódi Pamela nem volt semmivel rosszabb, mint a feszengő Baukó Éva, vagy a nyilvánvalóan más pályára szültetett Aurelio a Való Világ kísérőműsorában, de nem is volt nehéz feladata, nem kapott extra vendéget, nem állították gyors döntést igénylő helyzet elé, csak Berkivel kellett trécselnie az első nap eseményeiről.

Ennyit gyors értékelésként, most pedig szavazzon:

Szavazzon!

Tetszett az első Éden Hotel-adás?

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről