Egészen másfelé ment volna a Trónok harca

martin
George R. R. Martin a Trónok harca negyedik évadjának premierjén
Vágólapra másolva!
Napvilágra kerültek a Trónok harca alapjául szolgáló regénysorozat eredeti tervei, sok minden másképp alakult volna. Csak akkor olvassa tovább, ha képben van a szériával!
Vágólapra másolva!

A Variety arról számol be, hogy a Waterstones kiadó közzétette George R. R. Martin eredeti terveit arról, hogy miként ért volna véget A tűz és jég dala - vagyis a regénysorozat, amely alapján az HBO elkészítette a Trónok harcá-t. Bár a hivatkozott link hibás, a cikkből így is kiderül egy-két részlet, sőt máshol Martin 1993-as levele is megtekinthető.

Az író eredeti elképzelései szerint Joffreynak született volna Sansától egy fia (és egyben örököse), de előtte Robb Starkkal is összeakadt volna a harcmezőn; Havas Jon és Arya pedig szerelembe esett volna egymással, miközben a lány irányt Tyrion is vágyakozott volna.

Tyrion végig életben marad? Forrás: HBO

A Trónok harcá-ban előforduló halálesetek nagy száma miatt érdekes lehet az is, hogy Martin eredetileg kiket tartott érdemesnek arra, hogy a sorozat végéig életben maradjanak - a mostani állás alapján ebben is van meglepetés. Az író úgy tervezte, hogy Daenerys, Arya, Havas Jon, Bran és Tyrion történetét viszi végig, a gyermekkoruktól kezdve mutatva be a fejlődésüket. Mondanunk sem kell, maradéktalanul ez nem fog megvalósulni.