Hét dolog, amit nem tudott az NCIS-ről

NCIS
Vágólapra másolva!
Az NCIS az Egyesült Államok legnépszerűbb krimisorozata, jelenleg a tizenkettedik évadjánál tart, és egy-egy epizóddal még mindig be tud vonzani 18 millió nézőt. Ma már el sem tudjuk képzelni más szereplőkkel, de ki lett volna eredetileg Gibbs? Honnan van az ügynök két keresztneve? Kinek a képét rejtették el a legkeresettebb bűnözők tablóján? 
Vágólapra másolva!

1. A karakterek háttértörténete sokban megegyezik az őket alakító színészekével, Michael Weatherly apja például ugyanúgy hatalmasat kaszált egy családi üzlettel, és ugyanúgy kitagadta a fiát az örökségből, mint az általa játszott Tony faterja.

2. Pauley Perrette is sokat formált karakterén, kollégái szerint Abby tulajdonságai, szokásai és érdeklődési köre tulajdonképpen abból állt össze, amit a színésznő beletett. Perrette a valóságban is tanult törvényszéki tudományokat, a diplomáját kriminológiából szerezte, majdnem az összes tetoválása igazi, és a zenei érdeklődése is valós, Lo-Ball néven van egy zenekara is.

Együtt a csapat Forrás: CBS

3. Gibbs ügynök néhány visszaemlékezésben fiatalon is megjelenik, ilyenkor az őt alakító Mark Harmon fia, Sean jeleníti meg. A fiú vendégszerepelt már a New York-i helyszínelők-ben is, egyébként pedig kaszkadőrként közreműködött több alkotásban, például az Amerikai pite: A találkozó-ban.

4. A helyszínelőknél látható egy fal, ahová a legkeresettebb bűnözők fotóit aggatták ki – ide került az alkotó, Donald P. Bellisario fényképe is. Az író-producer készítette a JAG – Becsületbeli ügyek-et is, előtte pedig olyan sorozatokon dolgozott, mint az eredeti Csillagközi romboló, a Magnum vagy a Quantum Leap – Az időutazó.

5. Az első néhány évadban a főcímben rögtön az elején mutattak egy képet arról, hogy egy anyahajó áthalad a San Franciscó-i Golden Gate híd alatt – ez a képsor a Bűntény a támaszponton című filmből származik, amelyben Mark Harmon egy katonai bázison nyomozó rendőrt alakított.

A karakterekhez merítettek a színészek múltjából is Forrás: CBS

6. Gibbs ügynök a keresztneveit (Leroy Jethro) Donald P. Bellisario rokonairól kapta, az alkotó testvérét ugyanis Leroynak hívják, az apja középső neve pedig Jethro.

7. Gibbs ügynök szerepére az első jelölt Don Johnson volt, de ő végül nem fogadta el az ajánlatot. A dolog amiatt érdekes, hogy Johnson annak idején a Miami Vice-beli szerződésén is változtatni akart, így a stúdió a harmadik évadra kis híján lecserélte, méghozzá nem másra, mint Mark Harmonra.