Horányi Juli: Nem is gondoltam, hogy megnyerhetem

X-Faktor 2014, backstage, 100. adás, Horányi Juli
Vágólapra másolva!
A 2014-es X-Faktor második helyezettje, Horányi Juli jelmeztervezőként dolgozott az RTL Klub tehetségkutatója előtt, most ugyanott folytatja munkáját, ahol hónapokkal ezelőtt abbahagyta. Nem bánkódik azon, hogy nem ő nyert, szerinte ez volt a sorsa, de nem adja fel az álmát, hogy énekesnő legyen. Szabó Ricsivel a mai napig jóban vannak, még a lakását is segített berendezni.
Vágólapra másolva!

Nem fordít hátat a jelmeztervezésnek, rengeteg felkérést kap színházaktól, szinte megállás nélkül dolgozik az X-Faktor óta. "Idővel főleg zenéléssel szeretnék foglalkozni, úgyhogy át kell gondolni, hogy tervezőként milyen munkákban veszek részt, mi az, amit elvállalok, és mi az, amit nem. Nagyon aktív időszak ez, jelenleg is dolgozom egy előadáson, amelynek Miskolcon lesz a bemutatója" - mondta.

Kislányként is arra vágyott, hogy énekeső lesz belőle, szülei szerették volna, hogy kitanuljon egy másik hivatást is, ha a zenei pályán nem futna be. "Ennek a szakmának a nehézsége és a könnyűsége ugyanaz, szabad kezet kapok, és az időmet is magam osztom be" - mesélte a Reflektor-ban.

Visszatért eredeti szakmájához, sok megrendelést kap Fotó: Polyák Attila - Origo

Egyáltalán nem gondolta, hogy megnyerheti a tehetségkutatót, a második helyezés is meglepetés volt számára. "Hatalmas eredmény volt ez is a kezdeti nehézségek után. Hiszek abban, hogy semmi nem történik véletlenül, az én életemben ez volt megírva, és ennek így kellett lenni. Elkezdtem dolgozni saját dalokon, és foglalkozni azzal, hogy létrehozzam a saját stílusomat zeneileg és vizuálisan."

Barátokat is szerzett a show ideje alatt, tartja a kapcsolatot a többiekkel. "Szabó Ricsi most költözött fel Budapestre, és megkért, hogy adjak neki lakberendezési tippeket, úgyhogy segítettem neki kicsit." Párkapcsolata a verseny közben ment tönkre, azóta egyedül van, és egyelőre nem is keres társat magának.