Leküzdötte félelmeit, ősztől pilótaként kerül képernyőre

Fapad sajtótájékoztató és mini-interjúk a Duna TV stúdiójában 2014 augusztus 25-én
Fapad sajtótájékoztató és mini-interjúk a Duna TV stúdiójában 2014 augusztus 25-én
Vágólapra másolva!
Rezes Judit az M1 októberben startoló Fapad című vígjátéksorozatában kapta meg élete első sorozatszerepét a légitársaság pilótájaként. Tapasztalt színésznőként gyorsan átváltott a színházban megszokott módszerekről a sorozatforgatás tempójára, a Litkai Gergely által írt forgatókönyv már első olvasásra megragadta. Karakterénél vagányabbnak tartja magát, magánemberként pedig korábban irtózatosan félt a repüléstől - mesélte az Origónak.
Vágólapra másolva!

Litkai a színházban ülve szúrta ki magának, színpadi játéka alapján hívta el a castingra, majd adta neki az AirHorse légitársaság folyton aggódó munkatársának szerepét. "Gergő elhívott egy meghallgatásra, ahol szöveget kellett felolvasni és felvételt is készítettek rólam. Ekkor már megvolt, hogy kiket képzelt el a karakterek megformálására, de sok múlik azon is, hogy a színészek mennyire passzolnak egymáshoz. Többször láttam őt a színházban, sokáig kereste a megfelelő embereket a szerepekre. Én Répássyné Vígh Aletta Kincsőként fogok feltűnni a képernyőn, aki egy férjezett, kétgyermekes családanya. Nagyon sokat aggódik a gyermekeiért, a családjáért. Mikor elmegy dolgozni és repülnie kell, folyton azon izgul, hogy mi történik otthon. A légitársaságnál pilótaként, elsőtisztként dolgozik, de állandó aggodalmaskodása miatt sosem tudja igazán átadni magát a munkának. Én egyébként nem vagyok ennyire izgulós típus, vagányabbnak tartom magam nála."

„Az egyik epizódban a két gyerkőc is feltűnik majd, mert úgy adódik, hogy nem tudom egyik nap hova tenni őket, ezért jönnek velem a fedélzetre. Ennél rosszabb döntést nem is hozhatott volna Aletta, hisz így még jobban fog izgulni, nehogy épp akkor történjen valami baj és nehogy lezuhanjunk” -részletezte.

Forrás: Szabó Gábor

Ez élete első sorozatszerepe, de gyorsan megszokta, hogy rövid jeleneteket vesznek fel, és hogy nincsenek olyan hosszú próbafolyamatok, mint a színházban. "Tudtam, hogy nagyrészt nyáron fog forogni a Fapad, ezért nem ütközik egyéb munkáimba. Egyeztettem a színházzal, hisz kicsit átcsúszik őszre, de ezzel sem volt probléma. Sok újdonsággal találkoztam a munka során, mivel sorozatforgatáson még nem vettem részt. Érdekes volt számomra a forgatókönyv tematikája, a nagyon rövid jelenetek, amikben semmi nincs elnyújtva. Nincs idő a próbákra, ezért sok múlik a színészek improvizációján, sokszor a jelenet közben derül ki, hogy ki mit csinál. Sok múlik azon, hogy a színész mennyire tudja hozni a karaktert az adott szituációban. Mivel több helyszín van, blokkonként forgatunk, így volt ez Ferihegyen is. A nyár kellős közepén, a negyven fokos melegben vettünk fel egy jelenetet egy körülbelül négy négyzetméteres szimulátorban, ahol mi ketten voltunk szereplők és rajtunk kívül még két operatőr. Ez számomra nagyon emlékezetes maradt, ehhez képest nem problémás a szűkös repülőgépbelsőben mozogni.”

Nem tudta elképzelni, milyen lesz három rendezővel dolgozni, sorozatbeli munkatársának, Dobó Katának pedig nagyon örült. "Eddig két rendezővel dolgoztunk együtt, László Péterrel a következő részeket fogjuk felvenni. Eltelt egy kis idő a kettő között, nem egyik napról a másikra történt a váltás, így nem volt furcsa. Van különbség a rendezők között, de nem olyan nagy, a jeleneteken ez fel sem fog tűnni. Dobó Kata alakítja Tartós Helga pilótát mellettem, ami azért is nagyon jó, mert így újra találkoztunk és felelevenítettük a régi kapcsolatot. Nagyon jókat derülünk a forgatási idő alatt, a poénos mondatokon túl a fedélzet szűkössége miatt is sok vicces helyzet adódik a munka közben.”

Forrás: Szabó Gábor

"Sokszor felnevettem, miközben olvastam a forgatókönyvet, tele van humoros, jól megírt szituációval. Remélhetőleg mi színészek nem rontjuk el, hanem adunk hozzá. Bízom benne, hogy vevők lesznek rá a nézők, egy igényes és mulatságos sorozat a Fapad" -mesélte.

Magánemberként sokáig nagyon félt a repüléstől, de ezt némi segítséggel mára sikerült leküzdenie. "A színházzal sokat utaztunk külföldre, ezért próbáltam magamban tudatosan átformálni a félelmeimet. Akkoriban találkoztam egy kapitánnyal, akivel beszélgettem erről a problémámról. Az egyik legfontosabb mondata volt, ami sokat segített a félelmeim leküzdésében, hogy ha azt el tudtam érni, hogy ennyire féljek, akkor vissza is tudom fordítani és meg tudom szeretni. Ma már nincs bajom a repüléssel, de azt túlzás állítani, hogy megszerettem."