Sharon Stone és Robert De Niro is sorozatozik

Jennifer Lopez
Vágólapra másolva!
Sharon Stone az Egyesült Államok női alelnökeként tűnik fel a képernyőn, Jennifer Lopez egy krimiben producerkedik, és viszi a főszerepet. Készül egy világháborús vígjáték Tim Robbins és Jack Black Dwayne Johnsonnal, de Robert De Niróval is találkozhat a közeljövőben a sorozatnéző. Milyen pilotok készülnek?
Vágólapra másolva!

Amerikában egyre inkább kezdik a nagyobb, országos csatornák hanyagolni a pilotszezont, de még azért fontos ez az időszak, mely során pár hét alatt az ABC, az NBC, a CBS, a Fox és a CW adók összesen 60-80 tévésorozatterv pilotját forgatják le, melyeknek töredékéből később sorozatot is berendelnek. A pilotok forgatását februárban és márciusban egy intenzív casting időszak előzi meg, amikor párszáz színész állandó szerepet kap a tervezett sorozatokban.

A sorozatok készítői és a tévécsatornák is tudják, hogy bár sokat számít a nézőknél egy adott új széria története, koncepciója, de bőven vannak olyanok is, akik egy-egy jól csengő névnek köszönhetően választanak maguknak néznivalót. Éppen ezért ilyenkor elindul a harc az ismert színészekért, a tévézésre hajlandó mozis húzónevekért, illetve a veterán sorozatos arcokért, akiknek esetleg nemrég ért véget az előző szériája.

Jennifer Lopez Forrás: AFP

Február végén járunk, így még csak a felkínált szerepek fele kelt el, de már mostanra is leszerződtettek pár húzónevet a pilotok. Az egyik legnagyobb mindenképpen Jennifer Lopez, aki pár napja kötelezte el magát a Shades of Blue című krimi mellett az NBC – apró szépséghiba, hogy a széria nem ősszel, hanem 2015-ben fog indulni. Mellette azonban láthatunk Oscar-díjas színészt, Octavia Spencert, aki miután bedőlt a Gyilkos sorok feldolgozásának a terve, rögtön talált magának új pilotot (Red Band Society – Fox, egy humoros, érzelmes kórházas sztori), de az elmúlt 3 évben kétszer is Oscarra jelölt Jacki Weavert is láthatjuk talán komédiázni a The McCarthysban (CBS). Sőt, ugyan az Oscar közelébe nem került, de saját sorozatot kapott a pár éves mozis kitérőjét követően Katherine Heigl is – a Roswell és a Grace klinika egykori színésznője az NBC-s State of Affairsben lesz CIA-s elemző.

Régóta próbálják tévézésre rávenni Tea Leonit, aki idén végre beadta a derekát és aláírt a Madam Secretary című CBS-drámára, ahol amerikai külügyminiszter lesz, miközben Sharon Stone Amerika női alelnökeként lehet látható nemsokára a TNT sorozattervében, az Agent X-ben. Sok mozifilmben láttuk már Terrence Howardot, de az Esküdt ellenségek: Los Angeles és a nyáron bemutatásra kerülő Wayward Pines után ősszel talán az Empire című hiphopos családi drámában is szerepelni fog (Fox), Jada Pinkett Smith viszont biztos, hogy látható lesz a Foxon a Gotham címá széria egyik főgonoszaként – a Denevérember városában játszódó sorozat James Gordon ifjú éveiről szól, a tizenéves Bruce Wayne-nel és pár később hírhedtté váló képregényes rosszfiúval (Pingvin, Joker).

Greta Gerwig, a független filmek egyik jelenlegi királynője, az Így jártam anyátokkal testvérsorozatának, a How I Met Your Dadnek lesz a főhősnője, aki elmeséli visszaemlékezve, hogy miképp találkozott gyermekei apjával. A lista egyre hosszabb, párnapja kiderült, hogy Jamie Lee Curtis is kapott egy sorozatot, az Only Human cymű CBS-es drámában lesz anyuka.

A nagy tévések: David Schwimmer, Alyson Hannigan

A nézőket sokszor azonban nem a nagy, moziból tévébe rándult nevek érdeklik, hanem az ismert tévés színészek. Közülük az egyik legismertebb annak ellenére, hogy mondhatni csak egy ismert szerepe van, David Schwimmer, aki hosszas kérlelést követően elvállalt egy pilotszerepet. Az Irreversible komédia lesz (ha berendelik!) az ABC-n, és mindössze azt lehet tudni, hogy egy elég külön párosról, egy férfiról és egy nőről fog szólni, mégpedig egy izraeli széria alapjaira építkezve.

Alyson Hannigan Forrás:AFP

Ugyancsak folytatná a tévézést az Így jártam anyátokkal sztárja, Alyson Hannigan (More Time with Family – CBS), a Doktor Addisonból Kate Walsh (Bad Judge – NBC), a Dexteres Jennifer Carpenter (Sea of Fire – ABC). De viszontláthatjuk a The Office egykori sztárjait is: Rainn Wilson a Backstrom című Fox-krimiben, Ellie Kemper a Tooken című NBC-komédiában, míg Oscar Nunez a Benched című USA-szitkomban lesz. Még saját sorozatot kaphat például az Így jártam anyátokkal anyukája, Cristin Milioti is, aki az NBC A To Z című komédia pilotjának lesz az egyik fő arca, illetve a Ki vagy, Doki?-ból tavaly eltávozó Karen Gillan (Selfie - ABC) is.

Rajtúk kívül talán még olyan veteránokkal is találkozhatunk ismét sok év kihagyás után, mint a Star Trek Enterprise-os Scott Bakula (NCIS: New Orleans), Jane Kaczmarek (anno Már megint Malcolm, most Here's Your Damn Family), David James Elliott (Anno JAG – Becsületbeli ügyek, most ugyancsak Here's Your Damn Family), vagy a Will és Grace-es Debra Messing, aki a Kasszasiker bukását követően a The Mysteries of Laura című krimi mellett remél huzamosabb időre lecövekelni.

Robert De Niro is sorozatozik

A fentiek általában az országos csatornákra vonatkoztak, de sok nagy név inkább kábelen vállal munkát a rövidebb évadok miatt is. Például a jelen egyik legtöbbet citált sorozata, A törvény nevében Woody Harrelson és Matthew McConuaghey főszereplésével látható az HBO-n (már folynak is a találgatások, hogy a második szezonra kiket sikerül megnyerni). És az HBO a későbbiekben sem fogja alább adni, hiszen a Ballers című amerikai focis komédia Dwayne Johnsonnal (alias The Rock), a Criminal Justice című krimi Robert De Niróval, míg a The Brink című III. világháborús vígjáték pedig Tim Robbins és Jack Black közreműködésével forog.

Robert De Niro Forrás: AFP

Miközben sok ismert színészt megszereztek a sorozatok készítői, még többet nem tudnak, mert a legismertebb neveket igen nehéz elcsábítani, ha nincs meg bennük a tévézésre való hajlandóság, vagy éppenséggel nem felel meg számukra a kínált gázsi vagy szerep. Idén például, miképp tavaly is, a legkeresettebb színész Hugh Laurie, aki egyelőre még egy ajánlatra sem mondott igent. De nagyon sokan meg akarják szerezni a Bűnös Miamival nemrég végző Jeffrey Dean Morgant, az egykori The Office-os John Krasinskit, a tavaly szezonban a Vegasban szereplő Dennis Quaidet, vagy éppen az Amerikai pités Seann William Scottot. A nők között jelenleg a legkeresettebbek Maggie Gyllenhaal, Diane Lane, Jennifer Connelly, Mary Elizabeth Winstead, Maria Bello, Hilary Swank, Felicity Huffman, Kyra Sedgwick, Sarah Chalke és Elizabeth Banks.

Az elkövetkező hetekben, amikor a szerepek másik fele is gazdára talál, talán már a fentiek neveivel is találkozni fogunk.