Bochkor Gábor: A rasszizmusnak és Feke Pálnak nincs helye a képernyőn

Rising Star, Feke Pál
Vágólapra másolva!
A Rising Star vasárnapi adásában az egyik párbajozó Várhegyi Lucas Palmira volt, aki a TV2 tehetségkutatójának élő castingjáról került be a show stúdiójába. Bár nem ő jutott be a legjobb 12 versenyző közé, dicsérő szavakkal illette a zsűri. Feke Pál értékelése azonban nem jól sült el, a mai Önindítóban Bochor Gáborék is hangot adtak nemtetszésüknek.
Vágólapra másolva!

A Music FM reggeli műsorában ismét hallható volt Feke Pál mondata, ami annyira kiverte a biztosítékot a rádiós műsorvezetőknél, hogy hosszú percekig szapulták élő adásban a tehetségkutató zsűritagját. A Rising Star énekese Oláh Ibolya Magyarország című dalát adta elő, amire Feke Pál így reagált: "Olyan hit volt a szemedben, olyan átélés, ami tőled, aki nem egy magyar ember..." A folytatást meg sem várták a rádiósok, élő adásban estek neki a bírálónak.

"Ekkora rasszizmust én még az életben nem hallottam. Feke meglátta, hogy színes bőrű a lány, tehát nem egy magyar ember. Ez hihetetlen! Több mint felháborító!" – akadt ki elsőként Bochkor. Mint elmondta, otthon őrjöngött a tévé előtt, felpattant a kanapéról, amikor meghallotta ezt a rasszista megnyilvánulást.

Feke Pál ismét a külsőségek alapján ítélt Forrás: Ruff István/TV2 Sajtószoba

A rádióban felemlegették, hogy Feke Pál a válogatás során is megmutatta már, hogy nem bírja elfogadni a másságot, akkor egy női ruhába öltözött férfin akadt ki, és hangot is adott a véleményének. Ezt követően a TV2 reggeli műsorában magyarázta meg, mi volt a gondja az előadóval.

"Úgy látszik, a Gór Nagy Mária Színitanodában nem tanították meg neki a másság elfogadását, szégyellje magát. Hetven éve több ezer embert gyilkoltak meg, Fekének rajzoljanak bajszot a következő adásban" – tette hozzá felháborodva István Dániel.

Élő adásban osztották ki a zsűritagot Forrás: EVA/Eva

Pordán Petra külön ki is emelte, hogy a lány Magyarországon született és magyar az édesanyja, a kisfilmje pedig arról szólt, hogy milyen nehezen fogadták el itthon, mennyire megviselte a beilleszkedés, épp emiatt választotta ezt a dalt. "Nem tudom, mi zajlott le a lány lelkében. Ilyen nem csúszhat ki senki szájából, az utca embere beszél így. A televízió, a média felelőssége, hogy ezt ne tápláljuk az emberekben, ne öntsünk olajat a tűzre, hanem pont ellenkezőleg. Akinek ilyen a véleménye, és bőrszín alapján megkülönböztet, annak nincs keresnivalója a képernyőn" – foglalta össze a véleményét ingerülten Bochkor.

De mit mond a TV2, és mit válaszolt Feke? Részletek itt.