Ördög Nóra új állomáshelyén egy ötödik hellyel nyitott

Ördög Nóra, Majka
Vágólapra másolva!
Az első élő Rising Star-adás, amely valójában csak korlátozottan volt élő, az ötödik helyen nyitott a teljes lakosságban, és harmadik lett a 18–49-es korcsoportban. Az X-Faktor újra az élen, a Játék határok nélkül ezúttal nem ment adásba, nem szipkázta el a nézőit.
Vágólapra másolva!

16,5 százalékos közönségarányával az RTL Klub lett a legnézettebb hazai csatorna az év 44. hetében, a TV2 13 százalékkal, az M1 pedig 6,8 százalékkal követi. A hét nyertese az X-Faktor volt, amely ezúttal nem kapta meg riválisnak a műsorsávban a Játék határok nélkül-t, így 1 millió 318 ezer követővel az élre állt. Más kérdés, hogy a show gyakran szállított kétmilliós nézettséget is az elmúlt években, így a számok önmagukban jók, de elmaradnak sok korábbi adásétól.

A Celeb vagyok szombati adása szintén igen nézett volt, az épp tévéző lakosság bő negyedét érdekelte, harmadiknak pedig a régi motoros Barátok közt futott be. A TV2 elvitte a negyedik és az ötödik helyet (Tények, Rising Star).

Az ATV is beverekedte magát a top 30-ba, a keddi Egyenes beszéd "internetadó-elleni tüntetéses" különkiadása 21. lett a teljes lakosságban, 362 ezren követték.

Ötven alattiak

A 18–49-es kereskedelmi célcsoportban is az RTL nyert, 17 százalékkal, 5,6 százalékpontot vert rá a TV2-re. A középmezőnyben a szokásos szereplők birkóztak, a Film+ legyűrte a Viasat3-at és a testvércsatornának számító Coolt is. Utóbbiak mind megelőzték az öreguras M1-et, amely kicsivel 4 százalék alatt maradt az ötvenéves kor alatti nézőknél.

Forrás: Origo / Nielsen

Ebben a korosztályban is az X-Faktor lett az első és a Celeb vagyok, ments ki innen! a második, a Rising Star viszont feljött a harmadik helyre, úgy, hogy igazi arcai még nincsenek is, leszámítva a négy zsűritagot és a két műsorvezetőt. Az ötven alatti felnőtteknél az RTL-es Híradó előrébb végzett a heti listán, mint a Tények, az utóbbit viszont az idősebbek jobban szeretik, így a teljes lakosságnál a TV2-es esti hírműsor diadalmaskodott.

A TV2 a 18–59-es korcsoportban méri magát, ott is nyerte a műsorsávját a Sztárban sztár helyére bekerült Rising Star.