Szombaton kezdődik a Játék határok nélkül

Játék határok nélkül
Vágólapra másolva!
Október 18-án indul újra a 1990-es évek nagysikerű tévéműsora, a Játék határok nélkül című vetélkedő az M1 műsorán.
Vágólapra másolva!

A vetélkedő új szériáját nemzetközi stáb forgatta Budapesten, és minden résztvevő ország ebből készítette el saját változatát. A műsorban ezúttal nem városok, hanem országok versengenek egymással: Magyarország mellett Oroszország, Indonézia, Franciaország, Egyiptom és Amerika csapata.

A magyar csapat 48 főből áll, egy műsorban tizenketten szerepelnek,az MTVA pedig összesen 13 epizódot készített az új szériából. A versengést egy 4500 méteres stúdióban vették fel, minden adásban 6 versenyszám kap helyet. A játékban résznek vesz többek közt a Rippel-fivérek, Puskás Peti énekes, Kozmann György és Zala György kenusok, Pulai Imre olimpia bajnok kenus, Szőnyi Ferenc triatlonista és Kovács Nikolett motorversenyző, a csapatot pedig Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó vezeti majd. A kilencvenes években a műsort Gundel Takács Gábor vezette, aki ezúttal narrátorként lesz jelen a Játék határok nélkül-ben. Az új széria műsorvezetői Varga Edit és Harsányi Levente lesznek.

A magyar csapat egy része Forrás: MTVA

Harsányi Levente elárulta, hogy a játékosok nem tudták előre, hogy milyen típusú feladatban fognak részt venni. A játékosokból versenyszámonként választották ki a szereplőket, a játékban pedig tematizált feladatok szerepelnek. A vizes megmérettetések között például volt olyan versenyszám, amelyben egy ellenáramoltatott medencében kellett úszniuk a játékosoknak.

Európaszerte sikeres vetélkedő volt a Játék határok nélkül, amelyet 1965-től 1999-ig az EBU, az Európai Műsorsugárzók Uniója szervezett. A műsor jogait később a francia Mistral Production vette meg, és a cég további tíz évadot készített a vetélkedőből. A májusban forgatott új széria elkészítésében a Mistral Production mellett a NuMuvee Hungary Kft. és az MTVA is közreműködött.

A forgatásra elsőként kinéztünk, akkori cikkünket itt találja.

Az időzítésről véleményünk is van: dilettáns vagy vakmerő a közmédia?