Ki lesz a 13. versenyző az X-Faktorban?

Vágólapra másolva!
Az idei X-Faktor újdonsága, hogy a tizenkét biztos továbbjutó mellé a nézők úgynevezett tiszta lapos versenyzőt is beszavazhatnak, mind a négy kategóriából egy plusz főre lehet voksolni az október 18-i élő adásig. Az RTL Klub tehetségkutatójának két tiszta laposával, a lányok csapatából Krizsma Gwendolinnal és a fiúkéból Le Quang Huy-Benjivel beszélgettünk az esélyekről. 
Vágólapra másolva!

Milyen érzés volt, mikor a mentorházban közölték veletek, hogy kaptok még egy esélyt, és bejuthattok a legjobbak közé?

Benji: Amikor láttam a kanapén ülve, hogy a három Ricsi már biztosan bejutott, akkor nagyon elkeseredtem, mert akkor még nem tudtunk erről a lehetőségről. Csak ott ültem és nem tudtam elhinni, hogy ilyen rosszul teljesítettem. Aztán mikor behívott minket Alföldi Róbert és elmondta, hogy van még esély, akkor felcsillant bennem a remény. Mikor megkaptam tőle a tiszta lapot, akkor a szomorúság mellett volt egy kis öröm is, de azért mégsem ugyanaz az érzés, mintha ott lennék a biztos továbbjutók közt. Nem kellemes ez a félig igen, félig nem állapot, nem is tudom hova rakni magamat, de próbálom kiélvezni a próbákat, az interjúkat, forgatásokat és tanulni amennyit lehet.

Gwendolin: Nem éreztem azt a mentorházban, hogy tetszett a produkcióm Szikora Róbertnek és Puskás Petinek. Már akkor úgy sejtettem, hogy nem fogok bekerülni, még akkor is ezt hittem, mikor tudtunk a tiszta lapról. Nagyon örültem, hogy én élhetek a lehetőséggel. Úgy fogom fel, hogy több fordulós számomra az X-Faktor, és továbbjutottam egy másik körbe. Én is pozitívan fogom fel és igyekszem kiévezni minden percét ennek az egésznek.

Forrás: Hámori Zsófia/Life.hu

A tiszta laposok is ugyanúgy készülnek hetek óta az élő adásra, mint azok, akik biztosan színpadra állnak. Bele tudtok adni így is mindent a próbákon, vagy azért néha elbizonytalanodtok?

Benji: Azt a javaslatot kaptam a mentoromtól, hogy úgy álljak hozzá, hogy én is bent vagyok az élő show-ban, mert csak így lehet maximálisan teljesíteni. Ha nem teszek meg mindent, akkor nem fog sikerülni. Nem adom fel, ugyanúgy keményen tanulok és próbálok, mint azok, akik biztosan ott lesznek a szombati adásban.

Mit gondoltok, milyen eséllyel indultok a másik két tiszta lapossal szemben?

Gwendolin: Nyilvánvalóan mindannyian azt szeretnénk, ha bejutnánk, és ott lehetnénk a versenyben. Én magamat és Benjit tartom esélyesnek, szerintem közülünk kerül be a 13. versenyző. Ha bejutok, akkor csak a rajongóknak lehetek igazán hálás, nekem ők adnak töltést, ők motiválnak abban, hogy csináljam.

Benji: Én is úgy látom, hogy ez köztünk fog eldőlni. Gwendolintól nagyon félek, mert sokan dicsérték a produkcióit. Nekem is nagyon jól esett, hogy rajongók folyamatosan biztatnak, mert nem számítottam rá, és arra sem, hogy ilyen sok lány ír majd levelet. Sok energiát kaptam már tőlük, mert kezdetben kicsit megviselt ez a tiszta lapos dolog.

Gwendolin: Olyan jó lenne, ha csak még egyszer megmutathatnánk, hogy mit tudunk, de erre már nem lesz lehetőség.

Régi vágyatok válna valóra azzal, ha bekerülnétek, vagy hirtelen jött ötlet volt a jelentkezés?

Benji: Számomra a X-Faktor egy lépcsőfok, és ha továbbjutok, akkor ezerrel dolgozom és mindent megteszek. Kiskorom óta énekelek, de csak hobbiszinten, sosem jártam énektanárhoz. Nem tervezem régóta, hogy jelentkezek, mert még csak 16 éves vagyok, de most már nagyon szeretném.

Gwendolin: Én csak fél éve énekelek, és én sem voltam énekórákon ezelőtt soha. Ma már úgy érzem, hogy ezzel kell foglalkoznom az életemben, mert ebben érzem jól magam. Korábban nem álmodoztam erről, de most úgy érzem, ebben a műsorban hazatalálnék.

Forrás: Hámori Zsófia/Life.hu

Ha esetleg úgy alakul, hogy nem juttok be az élő műsorba, akkor mik a tervek? Jövőre újra megpróbáljátok?

Benji: Ha nem én leszek a bejutó tiszta lapos, akkor újra meg fogom próbálni, mert meg szeretném mutatni, hogy igenis ki tudok nyílni, bátrabb merek lenni és jó vagyok, itt a helyem.

Gwendolin: Lehet, hogy megpróbálnám jövőre, de azt gondolom, hogy most vagyok itt, most mutattam meg magam a nézőknek és a szűrinek, ezért most kell eldönteni, hogy akarnak vagy sem. Az első válogató óta sokkal magabiztosabb lettem, és érzem, hogy több van bennem, amit meg szeretnék mutatni. Ha nem sikerül szombaton, akkor talán megpróbálkoznék újra, de tényleg úgy érzem, hogy most van itt az idő.