Már keresik a magyar eurovíziós indulót

Kállay-Saunders András eurovízió
Kállay-Saunders András magyar énekes az 59. Euróvíziós Dalverseny első elődöntőjére próbál Koppenhágában 2014. május 5-én.
Vágólapra másolva!
Az MTVA és a Magyar Televízió Zrt. keresi azt a dalt, ami jövőre képviselheti Magyarországot Bécsben, a 60. alkalommal megrendezésre kerülő Eurovíziós Dalfesztiválon. Európa legnagyobb zenei versenyén tavaly Kállay-Saunders András képviselte országunkat.
Vágólapra másolva!

Tavaly a hazai verseny zsűrijében Rúzsa Magdi és Kovács Kati énekesnő, Csiszár Jenő rádiós műsorvezető és elnökként Rákay Philip, az MTV Zrt. vezérigazgató-helyettese kapott helyet. Véleményük és a nézői szavazatok alapján Kállay-Saunders András lett a legjobb, így ő utazott Koppenhágába, ahol az ötödik helyen végzett a dalversenyben. 2014-ben az osztrák Conchita Wurst nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap nyilvánosságra hozta az idei pályázati feltételeket, A Dal 2015-re november 15-ig várják a műveket. Az előző évekkel ellentétben idén hamarabb derül ki az élő adásba bejutók névsora. A dalválasztó versenyre csak olyan előadó és együttes nevezhet, akinek korábban jelent meg zenei albuma vagy volt országosan játszott rádió- vagy televízió-felvétele, és rendelkezik zenei kiadóval kötött érvényes lemezszerződéssel, netán saját menedzserrel.

Kállay-Saunders András az Euróvíziós Dalverseny első elődöntőjére próbál Forrás: MTI/EPA-SCANPIX/Bax Lindhardt