Megszűnik az MGM csatorna, két új sorozattal jön az AMC

Halt and Catch Fire
Vágólapra másolva!
Az egyik a nyolcvanas évekbe visz, a másik egy jogi dráma.
Vágólapra másolva!

Az AMC Networks az MGM csatornáját újrapozícionálja AMC néven - közölte a médiavállalat. Az AMC helyi csatornái ez év vége felé kerülnek bevezetésre Európa, Latin-Amerika, Ázsia, Afrika és a Közel-Kelet kulcsfontosságú kábel és műholdas platformjain. A csatornákat AMC VOD, HD és „TV everywhere" szolgáltatások is kísérik majd.

Az AMC Networks Halt & Catch Fire és a The Divide című saját gyártású sorozatai lesznek az első olyan exkluzív tartalmak, melyek premierjét a csatorna idén műsorára tűzi. Az AMC Studios által gyártott sorozatok premierjein kívül az AMC filmeket is bemutat a világ legnagyobb filmtáraiból, köztük az MGM, a Paramount és a Sony gyűjteményeiből válogatva. Az AMC márkához több sikersorozat köthető, ilyen a Walking Dead, a Mad Men, és a Breaking Bad.

Halt and Catch Fire Forrás: AMC

Az AMC Networks a múlt hónapban jelentette be Chellomedia üzletágának (melybe az MGM Channel is tartozott) átnevezését, amely a továbbiakban AMC Networks International néven működik. Ennek keretében a budapesti székhelyű Chello Central Europe neve AMC Networks International Central Europe-ra változott.

Új sorozatok jönnek

A Halt and Catch Fire a Breaking Bad kreatív producereinek nevéhez fűződik. A tízrészes sorozat a személyi számítógépek elterjedésének korát ragadja meg, a 80-as évek elejét, egy szokatlan trió áll a középpontban.

A The Divide egy nyolc epizódból álló sorozat, egy dráma, mely olyan témákat boncolgat, mint az erkölcs, az ambíció, az etika, a politika.