Rogán szerint az RTL zsarol

Vágólapra másolva!
A Facebook oldalán fájlalja a Fidesz frakcióvezetője, hogy alig egy nappal az után, hogy a parlamenti felszólalásában az RTL Klubról beszélt, máris a csatorna híradójában találja magát. Szerinte politikai zsarolásra használják a hírműsoraikat, hogy ne kelljen adót fizetniük.
Vágólapra másolva!

Rogán Antal a hétfői parlamenti felszólalása után most a saját Facebook-oldalán szólt be az RTL Klubnak. A kedd délutáni posztjában azt írja: a parlamentben élesen bírálta a csatornát, mert meggyőződése, hogy "a csatorna vezetése adót bliccel, többmilliárdos nyereségük ellenére sem fizettek az utóbbi két évben Magyarországon nyereségadót. Ma megtámad az RTL Klub híradója."

A Fidesz frakcióvezetője szerint már másodszor fordul elő, hogy egyik nap bírálja a csatornát, és másnap szerepel a hírműsorban. "Így működik ma Magyarországon az RTL Klub, politikai zsarolásra használják a híradót, hogy ne kelljen adót fizetniük. Nem engedünk a zsarolásnak! Az RTL Klub is meg fogja fizetni Magyarországon az összes törvény szerinti adót" – írja Rogán.

Az RTL Klub esti hírműsorai a reklámadó elfogadása óta érezhetően kritikusabbak lettek a kormánnyal és a Fidesszel szemben. A reklámadó törvénytervezetének benyújtása után, június 2-án az RTL először csak magával a tervezett adóval és ennek a csatorna műsoraira gyakorolt hatásával riogatta nézőit (mondván, akár megszűnhet az X-Faktor és a Barátok közt), majd amikor egyértelmű lett, hogy az egységes médiapiaci összefogás és tiltakozás ellenére a kormány nem adja fel az új adónem bevezetésének tervét, az RTL Klub híradóiba egyre több, a kormánnyal szemben kritikus hangvételű híranyag, riport került be.

Arról, hogy a megváltozott hangnem milyen hatással volt a műsor nézettségére, itt olvashatja el cikkünket!