Most izgulhatnak igazán a Trónok harca nézői

Trónok harca
Vágólapra másolva!
Egy hét kihagyással, nem várt fordulatokkal folytatódott a fantasysorozat. Spoileres folytatás.
Vágólapra másolva!

Egy hét, egy epizód kimaradt az amerikai Emlékezés Napja miatt, a sorozat híveinek tehát két hetet kellett várniuk arra, hogy eldőljön pár nagy kérdés. Mi lesz Petyr Baelish sorsa azok után, hogy egy könnyed mozdulattal megszabadult egy kellemetlen problémától? Merre vezet a Véreb és Arya Stark útja? Talpra áll-e a nyomorult, megkínzott Theon Greyjoy, visszakapja régi énjét?

Forrás: HBO

A legnagyobb kérdés azonban a közönségkedvenc törpe, Tyrion jövőjének alakulása volt, és bizonyára megint nézettségi rekordot hoz majd az epizód, mert a készítők pár napja hosszan lelkendeztek arról, milyen látványos és fordulatos lesz a párbaj, amelynek tétje a legokosabb, de egyben legcsúnyább Lannister élete. A negyedik évad nyolcadik részében az első meztelen nőre csak pár percet kellett várni, de a párbaj csak a legvégére került: látvány, fordulat akad bőven, a könyveket nem követő tévézők pedig tovább izgulhatnak a pimasz, cinikus Tyrion sorsa miatt.

Forrás: HBO

A jelenetben a Vörös Vipera, Oberyn (Pedro Pascal) és a Hegy (Hafthor Julius Bjornsson) csapott össze, utóbbi annak ellenére brutálisnak aposztrofálta a párbajt, hogy látott már egyet és mást különféle látványos erőpróbák során. Előbbi a Hollywood Reporternek arról beszélt, hogy lenyűgöző volt a tengerparton, Dubrovnikban forgatni, az erőember pedig kiemelte, hogy nagyon figyeltek egymásra, és nem történt sérülés a forgatáson. Ő Izlandon kezdett gyakorolni az alig 4-5 perces akciójelenetre, ezt Írországban majd Horvátországban folytatta, külön kardvívó mester foglalkozott vele.