Már érződik a futball-vb hatása az M1 nézettségén

VB panoráma, argentína - bosznia-hercegovina
Vágólapra másolva!
Csak csütörtökön kezdődött a labdarúgó-világbajnokság, de a közmédia egyes csatornája már 10 százalék fölé ment az egész hetet tekintve. Az RTL-t és a TV2-t azonban így sem tudta megverni.
Vágólapra másolva!

Teljes lakosság

Ahogy az várható volt, növelte heti átlagos nézettségét az M1 a futball világbajnokság rajtja után. A korábban csak 7 százalék közül teljesítő M1 ezúttal 10,7-re ugrott, igaz, ezzel még a 13,7 százalékos TV2 és a 12,5 százalékos RTL Klub mögött áll a közönségarányok tekintetében. A legnézettebb műsor Az ének iskolája döntője volt, utána a spanyol-holland meccs következett, majd a Barátok közt van soron.

Az ének iskolája Forrás: TV2

Vb-meccsek

1 millió 134 ezer tévéző követte a spanyol-hollandot, a brazil-horvát csak 10 ezerrel maradt el ettől. Az Uruguay-Costa Rica nézettebb volt, mint a Kolumbia-Görögország. Az angol-olasz csoportmeccs csak ezek után kullog a listán, de ennek nem az érdektelenség az oka, hanem a késői, éjféli kezdés.

Egymilliós nézettséggel mennek meccsek itthon Forrás: Getty Images

A 18-49-es célcsoport

Itt valamivel 10 százalék alatt maradt a futballra váltó M1 (9,5%), az RTL Klub (13,4%) pedig legyőzte a TV2-t (11,8%). A kisebb kereskedelmi tévék közül a Cool volt a legerősebb, mögötte a Film+ végzett, a Viasat3 pedig 3% alá esett. A fiatalabb nézőknél a legtöbben a vb nyitómeccsét követték, utána a Red című film, Az ének iskolája és a mentalista jön, eztán a Barátok közt és A csúf igazság című vígjáték.

A 18-59-es célcsoport

Ebben méri magát a TV2: a csatorna által favorizált korcsoportban Az ének iskolája nyert, a spanyol-holland meccsnél is többen nézték. A Red című film, a Barátok közt és a Mentalista került még a legjobb ötbe.