Barcza György nem szereti, ha kioktatják

Vágólapra másolva!
A Napi Gazdaság főszerkesztője több alázatot vár el az RTL Klubtól, ha már a magyarok kenyerét eszik.
Vágólapra másolva!

A Napi Gazdaság főszerkesztője kedden délután közleményben kérte ki magának, hogy kioktassák. "Szeretek tanulni, de nem szeretem, ha kioktatnak. Több alázatot és kevesebb pökhendiséget várnék el attól, aki a magyarok kenyerét eszi és időnként a magyarok segítségére szorul" – írta Barcza György.

A történet előzménye, hogy a gazdasági lap hétfőn azt írta, hogy az RTL Klub tavaly összesen 1,6 milliárdos tiszteletdíjat fizetett a vezetőségének, a menedzsment így nagyságrendileg jobban járt a csatorna 244 dolgozójánál.

Nem sokkal a cikk megjelenése után a csatorna közleményt adott ki, amely szerint a gazdasági lap három nullát tévedett. Azt írták: "Nehéz elhinni, hogy egy gazdasági szaklap ne tudná helyesen értelmezni egy vállalat éves beszámolóját. A Magyart RTL Zrt. 2013. évre vonatkozó beszámolójában ugyanis a következő mondat szerepel: A Társaság, az Igazgatóság és a Felügyelő Bizottság tagjai részére 2013. évben összesen 1.680 e Ft tiszteletdíjat fizetett ki. Vagyis 1 millió 680 ezer forintot" – állt a szövegben.

Az oda-vissza üzengetésbe még maga az RTL Klub vezérigazgatója, Dirk Gerkens is beszállt, aki hétfőn a Facebook-oldalára azt írta ki, hogy páran visszamehetnének az általános iskolába, hogy megtanuljanak számolni.